Μπορεί η Φιορεντίνα να γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση τού Europa Conference League, αλλά οι Ιταλοί φαίνεται ότι είχαν διπλή αποστολή στην Αθήνα.

Δηλαδή, πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό, είχαν στα ραντάρ τους και την περίπτωση του Ουναχί που τους απασχολεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι και, εναντίον των Πράσινων, είχαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να τον τσεκάρουν.

Κι εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι ο 24χρονος άσος (γεννημένος τον Απρίλιο του 2000) βρίσκεται στο Τριφύλλι με τη μορφή δανεισμού από τη Μαρσέιγ και στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ύψους 11-12 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από τους Πράσινους - Τυπικά, δηλαδή, κάπου εκεί είναι το ποσό που ζητούν οι Γάλλοι για την παραχώρησή του.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που αναλύει αγώνες στο ιταλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα τα δεδομένα των ομάδων στη Serie A, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νεότερες πληροφορίες.

"Λείπει από τη Φιορεντίνα παίκτης όπως ο Ουναχί - Πληρώνουν 11 εκατ. ευρώ για αγορά - Έτσι θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός"

"Προφανώς και μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της Φιορεντίνα, είναι ένας παίκτης με δημιουργία και κάθετη κίνηση, κάτι που λείπει από τους Ιταλούς", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο και συμπλήρωσε για το αν είναι πρόβλημα για τη Φιορεντίνα οι απαιτήσεις της Μαρσέιγ: "Προφανώς μπορεί να δώσει και τη ρήτρα. Κάτι που όπως μαθαίνω δύσκολα θα κάνει ο Παναθηναϊκός, στα 11 εκατομμύρια ευρώ".

Πώς είδες το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ;

"Οι Ιταλοί αποδιοργανώθηκαν, κάτι που τους έχει συμβεί και σε άλλα ματς. Σωστή η επιλογή του Βιτόρια, εκ του αποτελέσματος σίγουρα, να ξεκινήσει τον Σφιντέρσκι. Και να βάλει Τζούριτσιτς πάνω σε μπακ που είναι επιθετικογενή, όπως ο Ντοντό".

Η ρεβάνς;

"Το καλό για Παναθηναϊκό είναι πως η Φιορεντίνα έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Παίζουν Κυριακή στη Νάπολι και μετά τη ρεβάνς υποδέχεται τη Γιουβέντους. Ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί πρέπει να σκοράρει. Αλίμονο αν πάει να υπερασπιστεί το 3-2. Έχει πιθανότητες και η ιστορία του λέει ότι πολύ μεγάλες προκρίσεις τις έχει κάνει με ιταλικές ομάδες".