Έντονη μεταγραφολογία επικρατεί στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους της ομάδας να σχεδιάζουν ήδη το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Μετά την απόκτηση του Γεωργιανού τερματοφύλακα, Λούκα Γκουγκεσασβίλι από τον Πανσερραϊκό, ο Δικέφαλος του Βορρά στρέφει το βλέμμα του στην υπόθεση κεντρικού φορ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα χρειαστεί να έχει τρεις «φουνταριστούς» την επόμενη σεζόν, αναζητώντας περισσότερα γκολ από τους επιθετικούς της σε σχέση με τις χαμηλές φετινές επιδόσεις.. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τους Σαμάτα, Τσάλοφ, Τόμας και Τισουντάλι (δανεικός στην Κορ Φακάν), με τον πρώτο να αποτελεί την κύρια επιλογή του προπονητή για την ενδεκάδα.

Το συμβόλαιο του Σαμάτα λήγει στο τέλος της σεζόν, με τους Ασπρόμαυρους να φαίνονται πως θέλουν να το ανανεώσουν. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Τόμας, του οποίου το συμβόλαιο φτάνει και αυτό στη λήξη του, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φαίνεται πως θα τον αποδεσμεύσει στο τέλος της χρονιάς.

Ο Μπράντον Τόμας
InTime

Ο Δικέφαλος θα κοιτάξει να «ξεφορτωθεί» και το συμβόλαιο του Τισουντάλι, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει με τις φετινές του επιδόσεις. Αυτή τη στιγμή, όπως όλα δείχνουν, η περίπτωση του Τσάλοφ δεν είναι η ίδια με του Μαροκινού, καθώς φέρεται πως θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ ως τρίτη επιλογή, πίσω από τον Σαμάτα και άλλον έναν που θα κοιτάξει οι Θεσσαλονικείς να τον κάνουν το βασικό τους φορ.  

Σίγουρο είναι πως αυτός που θα αποκτηθεί εντέλει και θα διατελέσει τον βασικό επιθετικό του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι παίκτης υψηλότερου επιπέδου από τους ήδη υπάρχοντες, γεγονός που θα οδηγήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να δαπανήσει πολλά χρήματα για να πετύχει το στόχο αυτό.