Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στην ισπανική εκπομπή «El Pelotazo» του Canal Sur, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Στον Ολυμπιακό, πρέπει ή να κερδίσεις ή να κερδίσεις! Αν χάσεις τρία σερί ματς σε διώχνουν».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στο γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι κοντά στην επιστροφή στους τίτλους στην Ελλάδα: «Είναι η χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και θέλουν περισσότερο το πρωτάθλημα, μετά από δύο χρόνια. Για το Κύπελλο, πρέπει να περάσουμε πρώτα στον τελικό και μετά να αντιμετωπίσουμε έναν από Asteras Aktor ή ΟΦΗ. Θα δούμε, είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε».

Για τη θητεία του στη Σεβίλλη, όπου κατέκτησε το Europa League, αλλά αποδεσμεύτηκε νωρίς την επόμενη σεζόν: «Όταν πήγα εκεί, ήμουν ο τρίτος προπονητής στη σεζόν και όταν έφυγα, ανέλαβαν άλλοι δύο. Ο προπονητής έχει πάντα την ευθύνη του, αλλά δεν είναι αυτός που φτιάχνει την ομάδα. Όταν τόσοι πολλοί προπονητές αποτυγχάνουν, σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι αποτυγχάνουν περισσότερο. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι η συζήτηση επικεντρώνεται τόσο πολύ στον Πιμιέντα (σ.σ.: τον νυν προπονητή).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime
Μέχρι να πάω εκεί, φαινόταν ότι μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός μόνο για την αποφυγή του υποβιβασμού. Εκεί έμαθα να παίζω κάθε τρεις μέρες, να προετοιμάζομαι για το ματς μέσα σε δύο μέρες. Αυτό με έκανε καλύτερο προπονητή. Παρ’ όλο που η Σεβίλλη δεν πήγαινε καλά, η νοοτροπία νικητή που είχε, με επηρέασε. Μετά πήγαμε στον Ολυμπιακό, μία ομάδα συνηθισμένη να κερδίζει και με βοήθησε. Στον Ολυμπιακό, πρέπει ή να κερδίσεις ή να κερδίσεις! Αν χάσεις τρία σερί ματς σε διώχνουν».

Για τη σχέση του με τους αντίπαλους οπαδούς, τόσο στη Σεβίλλη, όσο και στην Ελλάδα: «Όταν περπατάω στον πόλη, το ίδιο κι εδώ στην Ελλάδα, έχω τον σεβασμό τον αντιπάλων οπαδών, είτε της Μπέτις, είτε του Παναθηναϊκού. Δεν νιώθω ότι υπάρχει αντιπαλότητα. Δεν ξέρω αν στη Σεβίλλη έχει να κάνει με το ότι δεν ήμουν καιρό εκεί, γιατί οποιοδήποτε λάθος που κάνεις, δίνει λόγο να σου πουν κάτι, όμως ποτέ δεν μου έχει συμβεί τίποτα».