Η παρουσία του Ντάνιελ Ποντένσε πρόσφατα στο ΣΕΦ δίπλα στον Τσικίνιο, η συζήτησή του με τον Μεντιλίμπαρ, τα ποσταρίσματά του που σταθερά  αποθεώνουν τον Ολυμπιακό & την Ελλάδα, σε συνδυασμό με το ότι οι Κυπελλούχοι Ευρώπης δεν βρήκαν επάξιο αντικαταστάτη του στα εξτρεμ ενώ ο Βάσκος τεχνικός σταθερά γουστάρει τον Πορτογάλο παικταρά, φούντωσαν ξανά rumors & σενάρια περί επιστροφής του στους "ερυθρόλευκους", κατά την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. "Πασπαλισμένα" με το δέλεαρ της συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και φήμες πως ήταν απλήρωτος 2 - 3 μηνες στη Σαουδική Αραβία!!

Πάμε στο ρεπορτάζ: ο Ποντένσε έχει ακόμη στην Αλ Σαμπάμπ, για τα επόμενα χρόνια σε κλειστό συμβόλαιο, να εισπράξει 15.500.000 ευρώ!!! Ο ίδιος είχε πει για τον περασμένο Αύγουστο πως  αν δεν πήγαινε στην Αραβία η δεύτερη εφικτή επιλογή του θα ήταν το... MLS.  Και μην ξεχνάμε πως για να τον αγόραζε τότε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να σκάσει στην Γούλβς 7 με 7.500.000 ευρώ (τον Σεπτέμβριο έφυγε βεβαίως με transfer fee 5.000.000 πληρωμένο από την Αλ Νασρ, αλλά οι Σαουδάραβες "έσταξαν" και τρελά λεφτά για το συμβόλαιο και την προμήθεια  στον παίκτη και τον ατζέντη του, τον "χρυσοδάκτυλο" Μέντες).

Και κάτι τελευταίο, προερχόμενο από τον χώρο του ελληνικού real estate: το πρόσφατο ταξίδι του Ποντένσε στην Ελλάδα ήταν για την αγορά σπιτιού ή οικοπέδου στην αθηναϊκή Ριβιέρα! Ο ίδιος με την σύζυγο του έχουν εκφρασει την επιθυμία να μείνουν μόνιμα στην  Ελλάδα μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, για αυτό και ψάχνουν ακίνητο για αγορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λοιπόν, ο Ποντένσε ταξίδεψε στην Ελλάδα για το μπάσκετ του Ολυμπιακού αλλά και για  "τσεκάρει" κάποια σπίτια στα νότια προάστια που είναι προς πώληση, δηλαδή από την Γλυφάδα και την Βούλα μέχρι την Βουλιαγμένη αλλά και την περιοχή των Λεγρενών (Σούνιο)!!