Όλοι του η ζωή είναι γεμάτη από ποδόσφαιρο. Ακόμα και τώρα που μετρά δύο μήνες από την αποχώρησή του από την Εθνική, τον πετύχαμε να παρακολουθεί φιλικό παιχνίδι ομάδων Β' Εθνικής που αγωνίζονται κοντά στο χωριό του στον Νομό Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης μίλησε στο Sportdog.gr, όπου έκανε ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας του στο ομοσπονδιακό συγκρότημα, όπου διατέλεσε τεχνικός διευθυντής όλων των ομάδων.

Συνήθως όταν ένας άνθρωπος αποχωρεί από τον χώρο εργασίας ακολουθείται από πικρία. Όχι όμως για τον Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως επαγγελματίας γνωρίζει, ότι στο ποδόσφαιρο οι αλλαγές είναι αναμενόμενες και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η μόνη πίκρα ήταν, ότι δεν πέρασε η ομάδα στο Euro 2024. «Δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν πρόκριση σε τελική φάση», παραδέχεται χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες, αλλά εκφράζοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη προς όλους τους συντελεστές με τους οποίους συνεργάστηκε, από τους υπαλλήλους της ΕΠΟ, μέχρι τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και όσους λειτουργούσαν γύρω από την Εθνική.

Αναγνώρισε όμως και ένα μεγάλο κέρδος για την Εθνική. «Έγινε ξανά ομάδα. Έγινε ξανά οικογένεια», αναφέρει και πιστώνει αυτήν την επιτυχία στους προηγούμενους τεχνικούς. Αυτό ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε από τον Φαν'τ Σιπ, μεγάλωσε επί Πογέτ και πλέον θα συνεχίσει με Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με του οποίου τα λόγια προς τους παίκτες, όχι απλά συμφώνησε ο πρώην παράγοντας του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, αλλά και δήλωσε χαρούμενος. «Η Εθνική πρέπει να βγάζει αυτό το πάθος και την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Έχει απόλυτο δίκιο ο Ιβάν», τόνισε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε ζητήματα «ελληνοποιήσεων», όπως ο Ζαφείρης και την ανάγκη εύρεσης παικτών με ελληνικές ρίζες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στο τέλος ευχήθηκε σε παίκτες και προπονητή ολόψυχα να καταφέρουν τον στόχο της πρόκρισης σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Η εθνική είναι στάμπα στην καρδιά! Εύχομαι ολόψυχα νίκες», ανέφερε.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης εξέφρασε την άποψή του για τη μέχρι τώρα εικόνα των Big4:

«Σταθεροί ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ θα ανακάμψει από τον αποκλεισμό. Μεγάλη πρόκριση για Παναθηναϊκό, πρέπει να βρει χημεία με τις δυνατές μεταγραφές που έκανε. Θα έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συζήτηση με τον Κώστα Κωνσταντινίδη ξεκίνησε λίγο ανάποδα. Αφού τον βρήκαμε μετά από παρακολούθηση ποδοσφαιρικού ματς στην επαρχία, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε, για τους φέρελπεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην περιφέρεια, αλλά χάνονται στην πορεία, αν και υπάρχει μεγάλο ταλέντο.

«Δεν χάνονται πλέον οι παίκτες. Παλαιότερα για παράδειγμα μπορούσε να χαθεί ένας παίκτης από ακριτικές περιοχές, επειδή για διάφορους λόγους δεν τους γνώριζαν οι ομάδες. Έτσι όπως είναι δομημένο το ποδόσφαιρο σήμερα, οι ομάδες ξέρουν τα πάντα, ό,τι παίζει, σε κάθε ηλικία, σε κάθε χωριό. Έχουν την πληροφορία. Έτσι είναι δυσκολότερο να χαθεί παίκτης. Πλέον όλες οι ομάδες έχουν την πληροφορία και τραβάνε τους παίκτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Δεν είναι τόσο εύκολο να χαθεί ένας παίκτης όσο παλιά».

"ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ"

Τί γίνεται όμως και δεν βλέπουμε τα ταλέντα να φτάνουν μέχρι τη Super League σε σημείο οι μεγάλες ομάδες να στερούνται Ελλήνων παικτών στις ενδεκάδες τους;

«Όταν φτάσουν μετά στις μεγάλες ομάδες ο Έλληνας, σε όσο υψηλό επίπεδο και να βρίσκεται, δεν παίρνει τις ανάλογες ευκαιρίες. Και μιλάμε για πραγματικές ευκαιρίες. Όχι να μπει 1-2 φορές και να χάσει μια φορά η ομάδα και μετά να τον βάλουν στο... συρτάρι, λέγοντας ότι είναι λίγος και διάφορα παρόμοια κακεντρεχή σχόλια που ακούγονται. Πραγματική ευκαιρία είναι να τον πιστεύεις. Να επιμείνεις. Πλέον οι μικρές ομάδες δεν έχουν υπομονή για να στηρίξουν έναν παίκτη».

Οπότε στις μικρές ομάδες κρύβεται το μυστικό για την ανάδειξη γηγενών παικτών;

«Θα σας πω ένα παράδειγμα. Την εποχή που έφυγα Πιερικό, όλοι θέλαμε να πάμε στον ΟΦΗ λόγω Γκέραρντ. Όλη η Εθνική Ελπίδων ήταν γεμάτη από παίκτες του ΟΦΗ. Μάχλας, Αλεξούδης, Παυλόπουλος, Παπαδόπουλος, Πουρσανίδης. Ο Γεωργάτος και ο Μικές ήταν στην Παναχαϊκή. Υπήρχαν παίκτες από τη Νάουσα, όπως Τσιάρτας και Τρούπκος. Οι επαρχιακές ομάδες ήταν το στήριγμα των μικρών εθνικών. Μετά πήγαιναν στις μεγάλες ομάδες.

Πολλά παιδιά λοιπόν προέρχονταν από τις περιφερειακές ομάδες. Οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν μεγαλύτερη πίεση για αποτέλεσμα. Παίρνουν παίκτες με συμβόλαια. Οι ευκαιρίες είναι λιγότερες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οι μεγάλες πορείες των ελληνικών ομάδων όμως έγιναν με ελληνικούς κορμούς και αυτό πρέπει να τονιστεί».

"Όλοι οι συντελεστές δούλεψαν πολύ καλά, από τους προπονητές των μικρών εθνικών, τους υπάλληλους της ΕΠΟ που ασχολούνταν με την εθνική, μέχρι την πρώτη ομάδα. Βρήκαμε έναν καλό τρόπο λειτουργίας και προχωρήσαμε".

Πώς είναι η ζωή μετά την Εθνική ομάδα;

«Το κεφάλαιο Εθνική τελείωσε πρόσφατα, πριν από δύο μήνες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι επαγγελματίας και γνωρίζω. Κοιτάζω το επόμενο βήμα. Έτσι είναι πάντα. Δεν έχει μονιμότητα. Αυτό είναι που το κάνει και συναρπαστικό σε όλες τις βαθμίδες, από παίκτες μέχρι προπονητές και παράγοντες. Το ποδόσφαιρο αλλάζει και βλέπει ο κόσμος νέα πράγματα πρόσωπα καταστάσεις».

Είστε ικανοποιημενος από την παρουσία σας στην Εθνική;

«Ικανοποιημένος δεν είμαι, γιατί δεν περάσαμε στο Euro 2024. Ωστόσο η ομάδα έκανε πολλά βήματα μπροστά. Καταφέραμε πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς. Η δουλειά όμως ήταν ομαδική. Όλοι οι συντελεστές δούλεψαν πολύ καλά, από τους προπονητές των μικρών εθνικών, τους υπάλληλους της ΕΠΟ που ασχολούνταν με την εθνική, μέχρι την πρώτη ομάδα. Βρήκαμε έναν καλό τρόπο λειτουργίας και προχωρήσαμε».

"ΞΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ"

Το μεγάλο κέρδος επί θητεία σας ποιό πιστεύετε, ότι ήταν;

«Η ομάδα, όπως φάνηκε και στο γήπεδο, έγινε ξανά οικογένεια και ανταγωνιστική. Όσοι έρχονταν είχαν μεγάλη δίψα να προσφέρουν, από οποιοδήποτε πόστο, είτε ποδοσφαιριστής είτε περιφερειακοί. Η οργάνωση ήταν άψογη».

Για ποιούς ανθρώπους είστε ευγνώμων;

«Συνεργάστηκα με πολλούς ανθρώπους στην ΕΠΟ. Δεν ήταν μόνο καλοί επαγγελματίες αλλά και καλοί άνθρωποι ως χαρακτήρες, οι οποίοι μέχρι τέλους είχαν λαχτάρα για την Εθνική ομάδα. Όλοι τους ήθελαν να προσφέρουν. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους συντελεστές με τους οποίους συνεργαστήκαμε. Οι σημαντικότεροι ήταν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές με τους οποίους υπήρχε άψογη συνεργασία. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε να κάνουμε βήματα μπροστά και πιστεύω, ότι το πετύχαμε».

"Δεν είναι κανείς πάνω από την Εθνική Ομάδα. Όλοι το κατάλαβαν και δεν ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή.
Αυτό δεν γινόταν μόνο στην ανδρών αλλά και στις μικρότερες ομάδες".

Πώς καταφέρετα να πετύχετε το οικογενειακό κλίμα; Γιατί είχαν προηγηθεί πολύ δύσκολες καταστάσεις...

«Βάλαμε από την αρχή κανόνες, απλούς που έχουν όλες οι ομάδες. Όλοι τους κατάλαβαν. Δεν είναι κανείς πάνω από την Εθνική Ομάδα. Όλοι το κατάλαβαν και δεν ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή. Αυτό δεν γινόταν μόνο στην ανδρών αλλά και στις μικρότερες ομάδες. Όχι ότι πριν δεν γινόταν. Εγώ περιγράφω τι κάναμε επί δικής μου θητείας. Σίγουρα υπήρχαν πολλά προβλήματα, μεγάλα ή μικρότερα. Προσπαθούσαμε να τα λύσουμε όμως όσο ανώδυνα γινόταν. Και δεν είναι μόνο το ανδρικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει και το γυναικείο. Υπήρχε πίεση σε όλους τους συντελεστές. Κρατήσαμε την ψυχραιμία και βλέπετε τώρα ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έκανε βήμα μπροστά. Τα κορίτσια παραμένουν στο Α' γκρουπ δυναμικότητας για τρίτη χρονιά. Επίσης η Κ-19 μετά από πολλά χρόνια πήγε σε μια τελική φάση. H K-17 μαζί με την Κ-19 συγχρόνως είχαν παρουσία στην Elite Round».

"ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ"

Πως περιγράφετε τη συνεργασία με Φαν΄τ Σιπ και Πογέτ;

«Ή πάρα πολύ καλή και με τους δύο. Άκρως επαγγελματική. Αυτή ομάδα άρχισε να δημιουργείται με τον Φαν'τ Σιπ και το επιτελείο του. Συνέχισε ο Πογέτ που είχε τις απόψεις του. Όταν υπήρχε αντίλογος το συζητούσαμε πάντα. Μαζί του έκανε η ομάδα βήματα μπροστά. Ο Πογέτ είχε έρθει Μάρτιο και Ιούνιο είχαμε κερδίσει δύο παιχνίδια και ανεβήκαμε κατηγορία και είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στα μπαράζ. Γιατί στα προκριματικά είχαμε την ατυχία να βρεθούμε απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία, οι οποίοι τερμάτισαν στην τετράδα του Euro. Χάσαμε στη Γεωργία στη διαδικασία των πέναλτι.

Είμαι σκληρός και δεν θα ψάξω δικαιολογίες. Δεν προκριθήκαμε. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Πολλοί όμως συνέκριναν τη Γεωργία με το παρελθόν. Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολος αντίπαλος. Όλοι οι παίκτες τους έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο, σε μεγάλα πρωταθλήματα. Είχαν τον Κβαρατσκέλια, έναν σταρ παγκοσμίου κλάσης, όπως και ο τερματοφύλακας Μαμαρντασβίλι. Πλέον και αυτοί έχουν άλλες παραστάσεις και γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν άλλους παίκτες υψηλού επιπέδου. Δεν είναι όπως παλιά. Η πληροφορία μεταφέρεται με ταχύτητα».

Αυτή ομάδα άρχισε να δημιουργείται με τον Φαν'τ Σιπ και το επιτελείο του.
Συνέχισε ο Πογέτ και μαζί του έκανε η ομάδα βήματα μπροστά.

Στο αγωνιστικό επίπεδο υπήρχαν πράγματα που παρατηρήσατε;

«Αγωνιστικά εκ των υστέρων μπορείς να πεις πάρα πολλά. Πάντα κοιτάω την ουσία. Δεν πήγαμε στο Euro. Δεν θα ψάξω δικαιολογίες, γιατί κάτι έγινε με συγκεκριμένο τρόπο και αν μπορούσε αν γίνει με άλλον. Δηλαδή αν παίξαμε επιθετικά, αμυντικά ή αν έπρεπε να χτυπηθούν διαφορετικά τα πέναλτι. Δεν θα μπω σε αυτήν τη διαδικασία.

Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Το σημαντικότερο είναι ότι η Εθνική έγινε ξανά ομάδα. Δεν έχει ξαναγίνει να παίζει η εθνική να παίζει 35.000 κόσμο. Και αν χωρούσε περισσότερο κόσμο η Αγιά Σοφιά θα έρχονταν ακόμα περισσότεροι οπαδοί».

Επειδή αναφερθήκατε στο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν μπορώ να μη σας ζητήσω τη γνώμη σας για την επιστροφή της Εθνικής στο Καραϊσκάκη. Υπήρξαν και κάποια σχόλια για τη Νέα Φιλαδέλφεια που σε κάποια ματς είχε μείνει άδεια μια εξέδρα, ενώ μετά την αλλαγή έδρας μαθεύτηκαν και κάποια ποσά για το ενοίκιο.

«Για την άδεια εξέδρα υπήρχαν άλλοι λόγοι, ήταν ένα λειτουργικό θέμα. Ήταν όμως ζήτημα της διοίκησης, όπως και το θέμα του ενοικίου που αναφέρετε. Εμένα με ένοιαζε να πηγαίναμε στο Euro, να είχε επιτυχία η Εθνική. Εμείς δεν κάναμε περιττά έξοδα. Κοιτούσαμε να έχουμε μια καλή έδρα και αυτό μας ενδιέφερε. Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν μια πάρα πολύ καλή έδρα και φάνηκε από τα αποτελέσματα. Ισοπαλία με Γαλλία. Με Ολλανδία χάσαμε 1-0 στην κόψη ξυραφιού. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς αν δεν έχεις καυτή έδρα. Ήταν θετικό για τους ποδοσφαιριστές ότι υπήρχε ατμόσφαιρα, την οποία δημιουργούσε η ομάδα με την εικόνα της και νομίζω, ότι θα συνεχίσει έτσι και στη νέα έδρα της Εθνικής».

"Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν μια πάρα πολύ καλή έδρα και φάνηκε από τα αποτελέσματα".

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Εποχή Γιοβάνοβιτς στην Εθνική. Ο Σέρβος τεχνικός έκανε επίκληση στο συναίσθημα στην πρώτη του ομιλία στους παίκτες, κάνοντας αναφορά στην ελληνική ψυχή. Πώς σχολιάζετε τις τοποθετήσεις του;

«Η Εθνική πρέπει να βγάζει το πάθος του Έλληνα, την ιδιοσυγρασία του. Αυτά τα στοιχεία σε πάνε ψηλά. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ιβάν και χαίρομαι πολύ με τις δηλώσεις που έκανε. Γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική νοοτροπία. Είναι προπονητής υψηλής ποιότητας και επιπέδου. Έχει απόλυτο δίκιο σε ό,τι είπε».

Πώς σας φαίνονται οι πρώτες κλήσεις του Γιοβάνοβιτς, στην οποία υπάρχει και ένα νέο πρόσωπο (και του Ντόη που αντικατέστησε τον τραυματία Ρέτσο). Αναφερόμαστε στον Χρήστο Ζαφείρη που δείχνει ωραία πράγματα στη Σλάβια Πράγας.

«Η Εθνική διατηρεί τον κορμό της και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ που βλέπω τα παιδιά να συνεχίζουν την προσφορά τους στο ομοσπονδιακό συγκρότημα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάναμε... ελληνοποιήσεις. Ελληνοποίηση εννοούμε να πάρουμε παίκτη που ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία. Υπάρχουν πολλά παιδιά με ελληνική ρίζα, όπως ο Μπάλντογκ, που πρέπει να προσεχτούν. Οι άλλες ομοσπονδίες το κάνουν αυτό. Εμείς δεν έχουμε μεγάλο αριθμό παικτών με ελληνικές ρίζες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να ψάχνουμε να βρούμε τέτοιους παίκτες που διακρίνονται στις χώρες που αγωνίζονται.

Τον Ζαφείρη τον είχαμε στα υπόψιν. Με τον Στεργίου που παίζει στην Εθνική Ελβετίας είχαμε μιλήσει όταν έπαιζε ακόμα στην Εθνική Ελπίδων της συγκεκριμένης χώρας. Ήταν όμως ανένδοτος. Ήθελε να μείνει στην Ελβετία. Δεν ήθελε να αλλάξει ομοσπονδία. Το ίδιο και ο Καρέτσας. Ήταν μικρός όταν είχαμε μιλήσει με την οικογένειά του. Τώρα είναι στο Βέλγιο με τη Γκενκ. Γίνονται όμως βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

"Συμφωνώ απόλυτα με τον Ιβάν και χαίρομαι πολύ με τις δηλώσεις που έκανε. Γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική νοοτροπία.
Είναι προπονητής υψηλής ποιότητας και επιπέδου. Έχει απόλυτο δίκιο σε ό,τι είπε".

"ΣΤΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ"

Η Ελλάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις στο Nations League. Η αρχή γίνεται με τη Φινλανδία εντός έδρας, το Σάββατο και ακολουθεί την Τρίτη το ματς στην Ιρλανδία. Ποιά είναι η εκτίμησή σας για τις δύο αναμετρήσεις;

«Η Εθνική ομάδα είναι εθνική ομάδα. Είναι στάμπα στην καρδιά. Οπότε ολόψυχα εύχομαι νίκες. Είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και οι δύο αντίπαλοι δεν είναι εύκολοι, θα μας ζορίσουν. Τους Ιρλανδούς τους παίξαμε και τους γνωρίζουμε. Ναι μεν τους κερδίσαμε δύο φορές, αλλά με την ίδια ευκολία μπορείς να χάσεις κιόλας. Πιστεύω, ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σε υψηλό επίπεδο απόδοσης θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Ποιά εικόνα έχετε σχηματίσει για τους Big4 τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Super League;

«Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν δείξει μια σταθερότητα, μια συνέχεια της περσινής τους χρονιάς. Την ΑΕΚ την πήγε πίσω ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Πιστεύω, ότι θα βρει τον δρόμο της. Είναι ακόμα νωρίς. Έχει υψηλής ποιότητας ρόστερ και προπονητή. Θα βρει τον τρόπο της. Ο Παναθηναϊκός εχει πολλά όπλα με τις νέες μεταγραφές. Ο προπονητής είναι νέος. Δεν μπορείς να τον κρίνεις σε δύο μήνες. Έβγαλε έξω τη Λανς που για μένα ήταν σούπερ-τοπ ομάδα και αν περνούσε θα ήταν ένα από τα φαβορί να πάρει το Conference. Έπαιξε όπως έπρεπε στη ρεβάνς, πολύ έξυπνα και ουσιαστικά και πήρε μεγάλη πρόκριση.

Με τον Άγιαξ ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Θα μπορούσε και Europa ο Παναθηναϊκός. Απλά δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα. Όταν έχεις πολλούς παίκτες πρέπει να βρεις χημεία. Αυτό δεν πατάς κουμπί και γίνεται. Είδαμε όμως και από πέρσι, ότι η χρονιά θα είναι πολύ μεγάλη. Όπως μέχρι τέλους το πρωτάθλημα δεν είχε ξεκαθαρίσει,, έτσι και φέτος θα έχουμε αντίστοιχο συναρπαστικό σενάριο. Γιατί οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πολύ δυναμικά. Όλοι έκαναν πολύ δυνατές μεταγραφές και θεωρώ, ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Να κλείσουμε με Εθνική; Ποιά είναι η ευχή σας στους ποδοσφαιριστές και στον νέο προπονητή;

«Αυτή η γενιά έχει όλα τα φόντα να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα μπροστά. Και τους εύχομαι ολόψυχα να το καταφέρουν. Το επόμενο βήμα να είναι η συμμετοχή σε τελική φάση είτε Παγκόσμιου Κυπέλλου είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα είναι και δική μου ικανοποίηση να δω τα παιδιά σε τέτοιες διοργανώσεις».

"Αυτή η γενιά έχει όλα τα φόντα να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα μπροστά.
Και τους εύχομαι ολόψυχα να το καταφέρουν".