Ιρλανδία – Ελλάδα: Δύο στα δύο στο Nations League για την Εθνική μας ομάδα που μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή κόντρα στου Ιρλανδούς, όμως κατάφερε και έφυγε με τη νίκη με 0-2 από το Δουβλίνο, με το φοβερό γκολ που σημείωσε στο 50’ ο Φώτης Ιωαννίδης και το... κερασάκι στην τούρτα από τον Τζόλη στο 87'. Η Γαλανόλευκη, που είχε και δοκάρι με τον Κουλιεράκη, κατάφερε να διαχειριστεί άψογα το αποτέλεσμα, μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου, έφτασε στο «τρίποντο» και πλέον ετοιμάζεται για τον αγώνα κόντρα στην Αγγλία, στις 10 Οκτωβρίου, στο Γουέμπλεϊ.

Το ματς:

Το παιχνίδι στο Δουβλίνο ξεκίνησε με την Εθνική μας να έχει διάθεση, όπως και κόντρα στην Φινλανδία, να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, δυσκολεύοντας την άμυνα των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή οι Ιρλανδοί προσπαθούσαν να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας επιστρατεύοντας αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής, έχοντας σαφή στόχο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση θα έρθει στο 11’ και θα είναι για την Γαλανόλευκη, η οποία θα «ακουμπήσει» το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης θα είναι αυτός που θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κέλεχερ και να περνάει άουτ.

Οι Πράσινοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια καλή φάση μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, όμως η ελληνική άμυνα δεν τους το επέτρεπε. Παρά την προσπάθεια από πλευράς Ιρλανδών να πιέσουν η Εθνική μας ομάδα θα είναι αυτή που θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή, από τις λίγες στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 26’ ο Μπακασέτας θα εκτελέσει απευθείας φάουλ, από καλό σημείο, όμως ο Κέλεχερ θα αποκρούσει σε κόρνερ. Η Ιρλανδία θα καταφέρει να βρει γκολ στο 42’ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, όταν ο μετά από γέμισμα ο Ογκμπένε θα πιάσει ένα φοβερό γυριστό σουτ, έξω από την περιοχή, που θα νικήσει τον Βλαχοδήμο, με το τέρμα όμως να μην μετράει μιας και ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Πράσινοι θα απειλήσουν ξανά πριν βγει το ημίχρονο, όμως το σουτ του Μπράουν, δύο λεπτά μετά, θα περάσει άουτ.

Η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να βρει δίχτυα λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον συνήθη… ύποπτο να βρίσκει δίχτυα και μάλιστα με ένα πανέμορφο γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο 50’ θα πάρει την πάσα από τον Μπακασέτα και με ένα εξαιρετικό πλασέ, έξω από την περιοχή, θα αφήσει τον Κέλεχερ «άγαλμα» κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 0-1. Μετά το προβάδισμα της Εθνικής μας οι γηπεδούχοι θα πάρουν και πάλι τον έλεγχο της μπάλας, προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση, την ίδια στιγμή που η διεθνείς μας έδειχναν σαφή προσανατολισμό να βρουν φάσεις στην αντεπίθεση. Στο 67’ η Γαλανόλευκη θα έχει ακόμα μια πολύ καλή στιγμή, όταν Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σιώπης θα συνδυαστούν άψογα, με τον τελευταίο να βρίσκει με κάθετη τον Τζόλη, που θα σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Όσο ο χρόνος περνούσε οι Ιρλανδοί έπαιρναν περισσότερο χώρο στο γήπεδο, με τους διεθνείς μας πάντως να αμύνονται άριστα, μην αφήνοντας χώρους μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου. Στο 83' η Εθνική μας απείλησε ξανά, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Τζόλης δεν θα προλάβει να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η μεγαλύτερη στιγμή των Ιρλανδών θα έρθει στο 85' όταν ο Ρόμπινσον θα κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει και θα πάρει φάλτσα και θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμού. Οι διεθνείς μας θα καταφέρουν να "τελειώσουν" το παιχνίδι μετά από δύο λεπτά, με τον Μπακασέτα να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη τον Τζόλη, που θα περάσει τον Ρόμπινσον και θα νικήσει τον Κέλεχερ με δυνατό σουτ, κάνοντας το 0-2. Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Εθνική μας να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη και πλέον να στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Αγγλία.

Σκόρερ: 50’ Ιωαννίδης, 87' Τζόλης

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Ο’Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (85' 'Ιντα), Σμόλμποουν, Μόλαμπι (64΄Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74’ ΜακΓκραθ), Σμόντις (85΄Ρόμπινσον)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (88' Ντόι), Μπουχαλάκης (67’ Ζαφείρης), Χατζηγιοβάνης (67’ Πέλκας), Μπακασέτας, Τζόλης (88' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (88' Παυλίδης).