Ο αδόκητος θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει συγκλονίσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Premier League, οι πρώην σύλλογοι του εκλιπόντος, ελληνικοί σύλλογοι, καθώς και οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα και στον Παναθηναϊκό, εξέφρασαν την θλίψη και τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Στο πλαίσιο αυτό, με ανάρτηση της η UEFA «αποχαιρέτησε» τον Τζορτζ Μπάλντοκ, με το ακόλουθο μήνυμα: «Εκ μέρους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, είμαστε βαθιά θλιμμένοι για τον θάνατο του αμυντικού του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια είναι στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του».

Παρά τα μηνήματά στα social media ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ήταν αρνητική στην αναβολή του αποψινού παιχνιδιού της Εθνικής στην Αγγλία, εξέλιξη που προκάλεσε την οργή των Ελλήνων φιλάθλων.

Δείτε χαρακτηριστικά κάποια σχόλια από την ανάρτηση στην σελίδα της ΕΠΟ στα social media:

Βγείτε στο γήπεδο κ καθίστε στο χορτάρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ΟΥΕΦΑ!! Πιστέψτε με εάν το κάνετε αυτό θα το κάνουν κ οι Άγγλοι!!

Η στιγμή επιβάλλει, σε ένδειξη σεβασμού στη ζωή και στον άνθρωπο κι αφού η UEFA δεν πήρε η ίδια απόφαση για αναβολή του παιχνιδιού, να μην κατέβει η Ελληνική εθνική ομάδα στο ματς κι ας τιμωρηθεί ...

Αγόρασα εισιτήρια και θα πάω. Αλλά το μόνο που θέλω είναι να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο και αμέσως να αποχωρήσουμε όλοι παίχτες και οπαδοί.

 Είναι απόφαση των παιχτών κ του προπονητή κ ΜΟΝΟ, το αν θα κατατεθεί αίτημα αναβολής η όχι. Κ αν δεν το ζητήσουν, δεν θα σημαίνει οτι είναι αναίσθητοι. Οι υπόλοιποι ας κάνουμε την δουλειά μας.

Ζητήστε αναβολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι κι ας την απορρίψουν, χτες χάσαμε τον Τζορτζ, πώς θα παίξουν τα παλικάρια μας στο Γουέμπλεϊ; Είναι μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό σήμερα…

Νομίζω ότι έπρεπε να αναβληθεί. Όμως μπορεί οι ίδιοι οι παίκτες να θέλουν να παίξουν. Όταν είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ο Φερνάντο Μαρτίν της μπασκετικής Ρεάλ το 1989, δύο ημέρες αργότερα έπαιζε Ρεάλ - ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το ματς έκανε το παιχνίδι της ζωής του ο αδερφός του Αντόνιο Μαρτίν και οδήγησε μόνος του τη Ρεάλ στη νίκη. Μπορεί μέσα από το παιχνίδι να θέλουν να τιμήσουν τον φίλο και συμπάικτη τους. Ας μιλήσουν οι ίδιοι.

Πραγματικά πως θα γίνει αυτό το παιχνίδι με τι ψυχολογία θα πάνε οι παίκτες εκεί!

Αν εκπροσωπουσαν τον εαυτό τους δεν θα κατέβαιναν κι ας τιμωρουνταν. Τώρα είναι διαφορετικό ακόμα κι αν η πλειοψηφία του κόσμου το θέλει

Ναι κατεβάστε τα παιδιά που δεν έχουν συνέλθει να παίξουν μπάλα. Ανεγκεφαλοι. Ούτε σέβεστε το παλικάρι που πέθανε 12 ώρες πριν

Ο άνθρωπος πέθανε μόλις χθες, είναι το λιγότερο εγκληματικό να γίνει το παιχνίδι σήμερα.. όλα για το βωμό του χρήματος! Ζητήστε αναβολή !

Ε μας πιάνει μια αηδία με την Ουέφα. Όλα στο βωμό του χρήματος ακόμη και η ανθρώπινη ζωή.

Με τι ψυχολογία;;; Κανονικά έπρεπε να αναβληθεί. Αλλά αφού θα γίνει παίξτε για τον Γιώργο. Πάρτε την νίκη για τον Γιώργο.

Πλάκα κάνετε?

Σε αυτές τις περιπτώσεις το παιχνίδι πρέπει να αναβάλλεται, γιατί δεν δείχνετε σεβασμό στον ποδόσφαιριστη και στην οικογένεια του. Θα πρέπει να μάθει η UEFA και η FIFA ότι η ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από ενα παιχνίδι.

Κάποτε η Ελλάδα μας έχανε φίλους και αδελφούς στο μέτωπο για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα δείξτε τι πάει να πει Έλληνας για την μνήμη του φίλου αδερφόυ George!

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, της εθνικής μας και του παναθηναϊκόυ.

Επειδή δεν πρόκειται να αναβληθεί να μην κατέβει η ομάδα να παίξει η να κατέβουν και ας μην παίξουν. Να κάτσουν ακίνητοι να βάλει 50 γκολ η Αγγλία να καταλάβουν πως η ζωή είναι πιο σημαντική απ'τα λεφτά