Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την ιστορική νίκη της Ελλάδας εναντίον της Αγγλίας με 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Ο προπονητής της Εθνικής συλλυπήθηκε την οικογένεια του αδικοχαμένου αμυντικού και έκανε λογο για δίκαιο παιχνίδι, αλλά και μαύρη μέρα λόγω του αιφνίδιου θανάτου του παίκτη του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη Νοva: «Πρέπει να πω ξανά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τζορτζ. Ήταν μία μαύρη μέρα και όλη η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη. Αυτό που είναι σίγουρο πως όσο αγωνίζονται αυτά τα παιδιά στην εθνική θα είναι δίπλα μας. Όλο αυτό λειτούργησε ως έξτρα κίνητρο ώστε η μνήμη του να μείνει φωτεινή στο πλάι τον παιδιών.

Είναι δύσκολο αν είχατε μπει στα αποδυτήρια, η ατμόσφαιρα ήταν υποτονική και όλοι σκέφτονταν αυτό. Μαύρη μέρα και μόνο λίγο φως για τη νίκη και κρατάμε τη μνήμη του παιδιού με τη σημερινή εμφάνιση. Το αγωνιστικό δεν αλλάζει, αλλά ήταν δύσκολο να παίξεις καλά μετά από όλα αυτά κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα. Ανταποκριθήκαμε κάναμε την Αγγλία να υποφέρει το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον και δίκαια κερδίσαμε. Είναι πολύ δεμένο γκρουπ τα παιδιά και ψάχνει τη διάκρισή του και είναι βασικό για να πετύχει η ομάδα κάτι καλό. Είναι μία σπουδαία νίκη μέσα στο Γουέμπλεϊ, μας βάζει όμως πίεση για τα παιχνίδια που έρχονται».

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιοβάνοβιτς είπε: «Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Τζορτζ. Ο τρόπος, η εμφάνιση των παιδιών, παρότι περάσαμε μαύρες 24 ώρες, έδειξε ότι όσο είναι αυτά τα παιδιά στην Εθνική, θα είναι αυτό το παιδί στη σκέψη μας και στα αποδυτήριά μας. Δεν μπορεί κάνεις να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση σε 24 ώρες. Δεν συμβαίνει συχνά. Μακάρι να μη συμβεί ποτέ ξανά. Ο καθένας έπρεπε με τον τρόπο του να προετοιμαστεί για ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι σκληρό, τα συναισθήματα πολλές φορές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτή η σκέψη για τον Τζορτζ και τον χρόνο που πέρασε στην Εθνική και άφησε το αποτύπωμά του στα αποδυτήρια, μας κράτησε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που υπήρχε αυτή η διάθεση από τους παίκτες να παλέψουν για να μείνει αυτή η μέρα για πάντα στη μνήμη όλων και θα μείνει.

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια όπου μια αίσθηση σε οδηγεί σε κάποιες αποφάσεις. Θεωρούσα ότι η Εθνική δεν ήταν παθητική, φοβισμένη, διεκδικούσε το αποτέλεσμα και ήταν λογικό να προσπαθήσω να τους βοηθήσω. Υπήρχαν παίκτες που υπερέβαλαν εαυτούς, όλο αυτό το σκηνικό μας βοήθησε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχα την αίσθηση ότι αυτό που ψάχναμε δεν ήταν να προφυλάξουμε το σκορ, αλλά να πάμε μέχρι το τέλος. Ήταν κάτι ευχάριστο για έναν προπονητή, και λογικό να κάνω ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω τη συμπεριφορά τους. Δεν αλλάξαμε τίποτα στο τρόπο σκέψης με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν είχαμε χρόνο να το κάνουμε. Συνεχίσαμε κάτι που κάναμε προσπαθώντας να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Το μεγάλο κέρδος δεν είναι τόσο το βαθμολογικό αλλά ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε θάρρος και να καταλάβουμε ότι ανεξάρτητα με την ποιότητα του αντιπάλου να ακολουθήσουμε ένα δρόμο μόνιμης διεκδίκησης.

Είναι δύσκολη αυτή η μέρα, δεν είμαι έτοιμος για πολλές σκέψεις για το παιχνίδι. Αυτό που μπορούμε είναι να δώσουμε στους παίκτες συγχαρητήρια για αυτό που έκαναν και για τον εαυτό τους, και για τον Τζορτζ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».