Το ματς με την Ιρλανδία παίρνει σειρά για την Εθνική στο Νations League, με τον Βαγγέλη Παυλίδη στη σαββατιάτικη (12/10) συνέντευξη Τύπου να στέκεται στη συναισθηματική φόρτιση που υπήρχε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο φορ της Μπενφίκα είπε αρχικά: «Η αλήθεια είναι ότι όλο το διήμερο ήταν πάνω κάτω στα συναισθήματα. Έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε, ήταν δύσκολο για την ομάδα και την Ελλάδα. Είμαστε επαγγελματίες και έπρεπε να παίξουμε τον αγώνα.

Έπρεπε να παίξουμε για τον Γιώργο και να καταθέσουμε την ψυχή μας. Πέραν του αποτελέσματος κάναμε καλή εμφάνιση και μέσα μας χαρήκαμε, γιατί την κάναμε για τον Γιώργο. Δεν μπορούσαμε να δείξουμε τι νιώθουμε, γιατί δεν ξέραμε τη νιώθουμε. Πρέπει να βάλουμε τα κομμάτια στη σειρά, γιατί έτσι είναι η ζωή και πρέπει να προχωρήσουμε».

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
InTime/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Από εκεί και πέρα, ο Παυλίδης ανέφερε:

Για τον αγώνα με την Ιρλανδία: «Πιστεύω είναι μία καλή ομάδα και έχει καλούς παίκτες. Τα δίνει όλα και οι παίκτες τρέχουν και μαρκάρουν. Στα προηγούμενα ματς είχαμε θετικά αποτελέσματα και αυτό ψάχνουμε τώρα, για να εξαργυρώσουμε ό,τι έγινε στην Αγγλία».

Για το πόσο σπουδαίο είναι να έχει τόσους μεγάλους επιθετικούς η Εθνική ομάδα: «Σίγουρα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι σε πολλές θέσεις έχουμε ποικιλία παικτών και γι’ αυτό δείχνει καλό πρόσωπο η ομάδα. Είμαστε ένα δυνατό σύνολο παικτών».

Για το σερί νικών και αν υπάρχει πίεση: «Σίγουρα μετά από μεγάλες νίκες την έχουμε πατήσει. Το γκρουπ είναι συγκεντρωμένο για το παιχνίδι. Το ματς στην Αγγλία ήταν δύσκολο λόγω του αντιπάλου και του Γιώργου».

Ο Παυλίδης και ο Γιοβάνοβιτς
InTime/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για την εμπιστοσύνη του κόσμου: «Είναι το πιο σημαντικό για μία Εθνική να βλέπει γεμάτα γήπεδα. Ο κόσμος διψάει για μεγάλη διοργάνωση και ελπίζω να καταλαβαίνει ότι δίνουμε τα πάντα, γιατί τον θέλουμε δίπλα μας. Δημιουργεί δυσκολίες στους αντιπάλους».