Το βράδυ της Δευτέρας, στο Ρέικιαβικ, κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Nations League ανάμεσα στην Ισλανδία και την Τουρκία (2-4), ο 30χρονος μέσος επιθετικός της Ίντερ και «βασιλιάς» από τα 11 μέτρα με 42 γκολ καριέρας, σε 47 πέναλτι απέτυχε, στις λεπτομέρειες  να σημειώσει και ένα νέο ρεκόρ. Την ώρα της εκτέλεσης γλίστρησε: πέφτοντας, η μπάλα χτύπησε και στα δύο του πόδια, κατέληξε το ίδιο στα δίχτυα, μετά όμως η παράβαση εξετάστηκε στο Var και το γκολ ακυρώθηκε.

 Από τον Ιούνιο του ’23, στο Ουαλλία- Τουρκία είχε να χάσει πέναλτι ο Τσαλχάνογλου που, γενικώς θεωρείται ο μετρ των 11 μέτρων έχοντας χάσει μόνο 3, στη Μπουντεσλίγκα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και 2 με την εθνική του. Στην Ίντερ, αντίθετα το ρεκόρ του παραμένει απλησίαστο, με 17 γκολ σε 17 πέναλτι.

 Το στοιχείο ωστόσο, που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως, με πανομοιότυπο τρόπο το μακρινό ’17 στο Σασσουόλο- Μίλαν είχε σημειώσει γκολ και ο Μπάκα, Κολομβιανός επιθετικός των «Rossoneri». Μόνο που, τότε δεν υπήρχε Var, το γκολ είχε μετρήσει κανονικά και η Μίλαν είχε φύγει νικήτρια από το Ρέτζο Εμίλια μ’ ένα πολύτιμο 0-1.