Aσύλληπτη είδηση έρχεται από το Εκουαδόρ, με παίκτη να έχει υπογράψει σε ομάδα προσκομίζοντας τα χαρτιά του 24χρονου αδερφού του, ενώ εκείνος ήταν 30 ετών!

Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε ήταν το θύμα της υπόθεσης και η πέτρα του σκανδάλου ονομάζεται Γιάνσερ Ρομάριο Μπολάνιος Κασιέρα, παριστάνοντας τον μικρότερο αδερφό του, που είναι ο Αλεξάντερ Μπολάνιος, με την ένταξή του στο ρόστερ να έχει γίνει τον Δεκέμβριο του 2023.

«Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε ενημερώνει ότι τερμάτισε το συμβόλαιο του Αλεξάντερ Μπολάνιος για παραποίηση εγγράφων, καθώς η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισημερινού έχει τιμωρήσει τον παίκτη.

Ο σύλλογος λυπάται γι’ αυτή την απογοητευτική κατάσταση. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με αυτές τις πρακτικές στο ποδόσφαιρο της χώρας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον περασμένο Απρίλιο ύστερα από καταγγελία του επιχειρηματία Τζενάρο Χουακόν. «Τον πήγα στην Πορτοβιέχο το 2012. Εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατό να γίνει η μεταγραφή λόγω ηλικίας και έτσι αλλάξαμε το όνομα και την ημερομηνία γέννησης. Το όνομά του δεν είναι Αλεξάντερ, αλλά Ρομάριο, αυτό είναι το πραγματικό του όνομα. Αλλάξαμε τα πάντα στην ταυτότητα.

Η ημερομηνία γέννησης επίσης παραποιήθηκε. Είναι μεγαλύτερος από 24 ετών. Είχα και έχω ακόμα την αρχική ταυτότητα. Το 2016, ο θείος του μου πρόσφερε χρήματα για να σιωπήσω. Αλλά από τότε δεν μου έχουν πληρώσει τίποτα. Αν με είχαν πληρώσει, δεν θα είχα πει τίποτα», δήλωσε ο επιχειρηματίας.