Γερμανία: ΣΟΚ στο γερμανικό ποδόσφαιρο! Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης, 17 αγώνες γερμανικού ποδοσφαίρου είναι ύποπτοι για χειραγώγηση! Αυτά περιλαμβάνουν δύο αγώνες από την τρίτη κατηγορία και αρκετά παιχνίδια από τα περιφερειακά και κορυφαία πρωταθλήματα. Μάλιστα, λέγεται ότι υπήρξαν εμφανείς λανθασμένες αποφάσεις.

Πληροφορίες για τους αγώνες λέγεται ότι έχουν πουληθεί στο darknet εκ των προτέρων. Όπως αναφέρθηκε αρχικά η «Hamburger Morgenpost», αρκετοί αγώνες φέρεται να έχουν χειραγωγηθεί με σκοπό τη στοιχηματική απάτη την τελευταία διετία. Οι εν λόγω αγώνες είναι της τρίτης κατηγορίας καθώς και των περιφερειακών και κορυφαίων πρωταθλημάτων. Οι ακριβείς ύποπτοι αγώνες δεν αποκαλύπτονται λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωρίζει τις έρευνες και παίρνει τις υποψίες «πολύ σοβαρά».

Αναμνήσεις από το σκάνδαλο Hoyzer

Δεν είναι επίσης βέβαιο εάν άλλοι αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν στο επίκεντρο των ερευνητών. Είναι πιθανό ότι η προσοχή τράβηξε την προσοχή σε εμφανείς λάθος αποφάσεις των διαιτητών ή ασυνήθιστες γκάφες των παικτών. Επιπλέον, πληροφορίες για τους εν λόγω αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων αγώνων, είχαν πουληθεί στο darknet.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία έχει να αντιμετωπίσει το θέμα των στημένων αγώνων. Το περασμένο φθινόπωρο, η εισαγγελία στο Μπόχουμ ξεκίνησε έρευνα για ασυνήθιστα υψηλά στοιχήματα στον αγώνα περιφερειακού πρωταθλήματος μεταξύ FSV Φρανκφούρτης και TSV Steinbach Haiger. 

Ωστόσο, το στοιχηματικό σκάνδαλο γύρω από τον πρώην διαιτητή Ρόμπερτ Χόιζερ το 2005 είναι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο. Το 2005, ο διαιτητής Χόιζερ κρίθηκε ένοχος για στησίματα πολλών αγώνων, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα DFB Cup μεταξύ Αμβούργο και Πάντερμπον  το 2004, ο οποίος έληξε 4-2 υπέρ της Πάντερμπον.

Πηγή: metrosport.gr