Στα 28 του, λοιπόν ο Κύπριος Νικόλας Ιωάννου, ακριβέστερα Νίκολας όπως τον αποκαλεί μία ζωή η Αγγλίδα, από το Νόργουϊτς, μητέρα του βιώνει με τη Σαμπντόρια το όνειρο που το ’12, όταν αγωνιζόταν στις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του είχε κόψει με βίαιο τρόπο ένας σοβαρός τραυματισμός.

 Η ζωή του άλλαξε από τη μία μέρα, στην άλλη. Το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τους «Κόκκινους Διαβόλους» ήταν ήδη έτοιμο, αλλά η αναγκαστική, για ένα 4μηνο απουσία του από τα γήπεδα είχε κάνει τον τότε προπονητή, Ντέιβιντ Μόγιες να το ξανασκεφτεί και να ποντάρει σε άλλον. Και έτσι ο Ιωάννου, που θεωρείτο ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου «καταδικάστηκε», δυστυχώς να παραμείνει, ως τέτοιο. Δεν το’ βαλε όμως κάτω.

 Γεννημένος στη Λεμεσό, με τη βοήθεια και τις συμβουλές του πατέρα του προπονητή Δημήτρη, και επί χρόνια βασικού στελέχους της εθνικής Κύπρου, ο Νίκολας, που είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως σέντερ- φορ επέστρεψε στο Νησί, πρώτα στην Πάφο, ύστερα στον ΑΠΟΕΛ (όπου συνέπεσε και με τον ξάδελφό του, Χρήστο Σιέλη, σημερινό σέντερ- μπακ του Παναιτωλικού) ανακαλύπτοντας ότι η θέση του αριστερού μπακ, τελικά του ταίριαζε περισσότερο.

 

 Το ’20 τον απέκτησε η Νότινγκαμ Φόρεστ, αλλά λόγω συχνών τραυματισμών έπαιξε μόνο πέντε φορές στην Championship. Δόθηκε δανεικός για ένα 6μηνο στον Άρη, μετά πάλι δανεικός για άλλο ένα 6μηνο στην Κόμο και μέσα σε δύο σεζόν, 87 συμμετοχές, αλλά και 7 γκολ την βοήθησε να επιστρέψει στη Serie A ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια.

 Σήμερα, και πάλι ως δανεικός, ύστερα από μία πολύ δύσκολη προσαρμογή υπό τις οδηγίες του Αντρέα Πίρλο, με τον, επίσης Αντρέα Σοτίλ εξελίχθηκε σε πολύτιμο και αναντικατάστατο αριστερό «βέλος» της Σαμπντόρια με την οποία, πέρα από τα δεκάδες χιλιόμετρα, πάνω, κάτω σε κάθε αγώνα έχει ήδη πετύχει δύο γκολ.

 Ανεξάρτητα από το εάν θα καταφέρει να επαναλάβει και στην Τζένοβα, το περυσινό του exploit με την Κόμο, ο Νίκολας έχει ήδη ξεκάθαρο, στο μυαλό του τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Το χόμπι του, ιδιαίτερο για έναν ποδοσφαιριστή είναι να επισκέπτεται καθημερινά τις οικοδομές και τα γιαπί στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στον χώρο των ακινήτων. «Μπορεί να μην κατάφερα να κάνω το ντεμπούτο μου στην Premier League, αλλά όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο ονειρεύομαι ότι θα γίνω, καλώς ή κακώς ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας».