Σε δυσάρεστες περιπέτειες έχει μπει η Αλάνιασπορ, η οποία κατηφόρισε στην 17η θέση, μετά την ήττα της από την Μπόντρουμ με 1-0 εντός έδρας, φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες ήττες της στα τελευταία πέντε παιχνίδια της τουρκικής λίγκας που έχει δώσει. Οι εν λόγω αναμετρήσεις έχουν οδηγήσει την τουρκική ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού, με 7 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Αρνητική είναι η επίδοση του Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα της ομάδας του. Χαρακτηριστικά, στις 6 αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί με τον τουρκικό σύλλογο, έχει σκοράρει μόνο μία φορά και αυτή με πέναλτι στην ήττα της ομάδας του από την Ρίζεσπορ με 3-1.

Επιπλέον, ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, δεν έχει αποδώσει και αυτός με τη σειρά  του τα αναμενόμενα, όμως οι επιδόσεις του είναι καλύτερες από του Σλοβένου φορ, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ σε 7 αγώνες με την Αλάνιασπορ.

Από την άλλη, ο Ουί-Τζο Χουάνγκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ σε 24 εμφανίσεις.