12/03/13 - 21:44

Απάτη στον ΓΣ Ηρακλής με 130 εκατ. ευρώ!

Απάτη στον ΓΣ Ηρακλής με 130 εκατ. ευρώ!
46.368views

Απάτη με εικονικά τιμολόγια στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη, η οποία υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, εντοπίζει πόρισμα του ΣΔΟΕ που ολοκληρώθηκε προ μερικών ημερών.

Πρόκειται ίσως για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν είχαν υπάρξει αναφορές για ύποπτες «χορηγίες» σε αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούνταν ως μέσον φοροδιαφυγής και ξεπλύματος ύποπτου χρήματος.

Στην πορεία προέκυψαν διάφορα στοιχεία για υπερτιμολογήσεις, πλαστά τιμολόγια και χρήματα που δεν κατέληγαν στα ταμεία των συλλόγων αλλά σε αθλητικούς παράγοντες.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ εστιάζεται σε 169 από τις εταιρείες που φέρεται να εμπλέκονται στον κύκλο των πλαστών παραστατικών με επίκεντρο τον Ηρακλή και οι οποίες φέρεται να έχουν συναλλαγές ύψους περίπου 59 εκατ. ευρώ από τα 62,2 εκατ. συνολικά. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής είναι ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1908 στη Θεσσαλονίκη και έχει κατακτήσει περισσότερους από 55 τίτλους σε ομαδικά αθλήματα.

Πηγή: tovima.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ