Facebook Pixel Sportdog.gr | Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 14-11 στον τελικό την Βουλιαγμένη
Άλλα Σπορ
| 2018-03-31 14:49:00

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 14-11 στον τελικό την Βουλιαγμένη

Sportdog Team
Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 14-11 στον τελικό την Βουλιαγμένη

Ιστορικός τίτλος για τα κορίτσια του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο κύπελλο πόλο γυναικών επικρατώντας με 14-11 της Βουλιαγμένης στον τελικό του final four που διεξήχθη στο Καρπενήσι.

H ομάδα του Χάρη Παυλίδη έδειξε την ποιότητά της στην πισίνα. Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου ιστορικού κυπέλλου χάρη στο μεγάλο τους ρόστερ που φάνηκε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Η Βουλιαγμένη, παρά το μικρό μέσο όρο ηλικίας, κατάφερε να σταθεί πολύ καλά στον τελικό. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έδειξε εξαιρετική εικόνα για τρία οκτάλεπτα. Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει διαφορά και να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η Βουλιαγμένη μπήκε στο παιχνίδι παίζοντας με πίεση ψηλά. Αυτό δυσκόλεψε ιδιαίτερα τις παίκτριες του Ολυμπιακού που δεν κατάφεραν να βρουν τα σουτ από την περιφέρεια και την πάσα στην Ασημάκη που δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.

Κάπως έτσι η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου με γκολ των Ξενάκη και Πάτρα προηγήθηκε με 2-0 στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Οι τυπικά γηπεδούχες με Αβραμίδου και Βασιλική Πλευρίτου ισοφάρισαν σε 2-2 αλλά η Χυδηριώτη έφερε και πάλι τη Βουλιαγμένη στη θέση του οδηγού με 3-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου η Ελευθερία Πλευρίτου κατάφερε να ισοφαρίσει ξανά με την Χυδηριώτη να δίνει και πάλι το προβάδισμα για την ομάδα των νοτίων προαστίων. Το δεύτερο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε ροντέο αφού ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 7-7.

Ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με την Έμολο (8-7) με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει ξανά. Οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με δύο τέρματα (11-9) με τη Νιχάους να μειώνεις σε μια φάση που η προπονήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμμένου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Η έκβαση του αγώνα κρίθηκε ουσιαστικά στο χαμένο πέναλτι της Κούλχαας στο τέταρτο οκταλέπτο. Η Ολλανδή περιφερειακή της Βουλιαγμένης είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 12-11 αλλά δεν τα κατάφερε. Τελικά ο Ολυμπιακός με Έμολο και Αβραμίδου κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά διαμορφώνοντας το 14-11 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 14-11

Οκτάλεπτα: 2-3, 5-4, 4-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Αβραμίδου 3, Β. Πλευρίτου 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Έγκενς 4, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Έμολο 1, Ασημάκη 1

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Πάτρα 1, Ξενάκη 3, Χυδηριώτη 3, Κούλχαας 2, Νιχάους 2

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags