Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ντου" από ΚΚΕ! Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις αθλητικών υποδομών!
| 2020-02-04 18:10:00

"Ντου" από ΚΚΕ! Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις αθλητικών υποδομών!

Sportdog Team
"Ντου" από ΚΚΕ! Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις αθλητικών υποδομών!

Ποια ερωτήματα έθεσαν.

Ερώτηση για τις υποδομές του κλασσικού αθλητισμού και τα προπονητικά κέντρα κατέθεσαν προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης.

Στη ερώτηση καλείται να απαντήσει το υπουργείο για τη χρηματοδότηση όσο αφορά στη συντήρηση και στη λειτουργία των υπαρχουσών υποδομών σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις του ΣΕΓΑΣ και για την υλοποίηση των προτάσεων για την κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων (προπονητικό κέντρο και Στάδιο) που θα δώσουν πνοή στον αθλητισμό σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αναφέρονται επ'ισης συγκεκριμένα παραδείγματα στην ερώτηση των βουλευτών τα οποία η Ομοσπονδία έχει επισημάνει και αφορούν τόσο στην έλλειψη όσο και στις φθορές που έχουν υποστεί λόγω της εγκατάλειψής τους και δημιουργούν προβλήματα στην προετοιμασία των αθλητών αλλά και στην τέλεση αγώνων.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση αναφέρονται:

«Εδώ και καιρό ο ΣΕΓΑΣ έχει επισημάνει την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την φθορά που έχουν υποστεί οι ήδη υπάρχουσες λόγω της εγκατάλειψής τους.

Πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για τη μαζική άσκηση και δραστηριότητα του λαού και της νεολαίας όσο και για την προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου και την τέλεση διοργανώσεων. Καθώς και για την προετοιμασία αθλητών και ομάδων που δεν αφορά αποκλειστικά τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού.

Ενδεικτικά της κατάστασης αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα:

Καταγράφεται για άλλη μια φορά η παντελής έλλειψη κλειστού Σταδίου. Το κλειστό στάδιο της Παιανίας (κατασκευής 2003) αποτελεί τη μοναδική εγκατάσταση στην Ελλάδα που μπορεί τη χειμερινή περίοδο να φιλοξενεί ακόμα και διεθνείς διοργανώσεις. Παραμένει κλειστό από το 2011.

Στο ΟΑΚΑ οι περισσότεροι χώροι έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και οι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν έχουν μειωθεί αισθητά. Όμως και αυτοί παρουσιάζουν προβλήματα στην λειτουργία τους, λόγω έλλειψης συντήρησης. Επιπρόσθετα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ δεν υπάρχει χώρος ριπτικών αγωνισμάτων.

Η εγκατάλειψη των υποδομών του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά έχει τη σφραγίδα των τελευταίων κυβερνήσεων αφού ο χώρος ανήκει πια στον επενδυτή του Ελληνικού. Η μετεγκατάσταση που έχει υποσχεθεί εταιρεία και η κυβέρνηση παραμένει κενό γράμμα, ενώ το ξήλωμα έχει αρχίσει και οι μόνες εργασίες που γίνονται δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου που αθλείται. Ο ΣΕΓΑΣ θέτει ζήτημα προετοιμασίας ενόψει Ολυμπιακών αγώνων και ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει αν δεν υπάρξουν νέες εγκαταστάσεις.

Στο Καυταντζόγλειο στάδιο επίσης, όπως σας είναι ήδη γνωστό με προηγούμενη επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, αρκετές αίθουσες έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και δεν υπάρχει κλειστός προπονητικός χώρος για τους χειμερινούς μήνες.

Τέλος υπάρχουν δύο νέες προτάσεις που αφορούν τόσο την δημιουργία ενός νέου προπονητικού κέντρου στο Ολυμπιακό χωρίο (βόρειος τομέας) στην Αττική σε έκταση που παραχωρήθηκε από τον ΟΑΕΔ στην ΓΓΑ όσο και την κατασκευή νέου Σταδίου Στίβου (15.000 θέσεων) σε έκταση του Δήμου Κορυδαλλού (Σχιστό Κορυδαλλού) ικανό να φιλοξενήσει διοργανώσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Και για τις δύο αυτές προτάσεις υπάρχουν έτοιμες προπαρασκευαστικές μελέτες που παραμένουν στα συρτάρια των δήμων της περιφέρειας και της ΓΓΑ. Και αυτό μάλλον γιατί δεν πρόκειται για εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα που τα οποία υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για:

Τη χρηματοδότηση όσο αφορά τη συντήρηση και τη λειτουργία των υπαρχουσών υποδομών σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις του ΣΕΓΑΣ.

Την υλοποίηση των προτάσεων για την κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων (προπονητικό κέντρο και Στάδιο) που θα δώσουν πνοή στον αθλητισμό σε όλο το Λεκανοπέδιο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags