Facebook Pixel Sportdog.gr | Σενάριο για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού - Έντονη ανησυχία στην Ιαπωνία
| 2020-02-07 20:58:00

Σενάριο για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού - Έντονη ανησυχία στην Ιαπωνία

Sportdog Team
Σενάριο για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού - Έντονη ανησυχία στην Ιαπωνία

Η εξάπλωση του ιού απειλεί και την Ολυμπιάδα.
 

Μέχρι και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο απειλεί ο νέος κορωνοϊός.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, ωστόσο εκφράζεται ανησυχία για την τέλεσή τους εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία ανέρχονται πλέον στα 61.

Πάντως, οι Ιάπωνες εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την πραγματοποίηση των Αγώνων, ούτε σκέψεις για την αναθεώρηση του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.

Μετά την κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, η οποία σε δηλώσεις της αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω του κορωνοϊού, που εμφανίστηκε στην Κίνα και επηρέασε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και η αρμόδια υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επανέλαβαν την πεποίθηση για την κανονική διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.

Η Γιαπωνέζα υπουργός, αρμόδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Σέικο Χασιμότο τόνισε ότι «οι διοργανωτές δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτρέψουμε ο κορωνοϊός να επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags