Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι μέγας! Φοβερός αγώνας και νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ για τον Γκελαούζο
| 2020-12-07 17:14:00

Είναι μέγας! Φοβερός αγώνας και νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ για τον Γκελαούζο

Sportdog Team
Είναι μέγας! Φοβερός αγώνας και νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ για τον Γκελαούζο

Ο σταθερότερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος των τελευταίων ετών, ο Κώστας Γκελαούζος, κατάφερε σήμερα να πετύχει την επίδοση που κυνηγούσε εδώ και καιρό.

Ο έμπειρος αθλητής συμμετείχε στον μαραθώνιο της Βαλένθια, όπου τερμάτισε σε 2 ώρες 14.44 και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2.18.37 από το μαραθώνιο του 2019 στο Βερολίνο. Ο Γκελαούζος βρέθηκε και πάλι στη γραμμή εκκίνησης ενός μαραθωνίου, ύστερα από 13 μήνες κι έχοντας νωρίτερα χρειαστεί να αλλάξει την προετοιμασία του αρκετές φορές, λόγω των πολλών αναβολών διοργανώσεων και της πανδημίας του ιού covid-19. Ο Γκελαούζος έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και βρίσκεται πλέον μία θέση πάνω από τον προπονητή του Χρήστο Παπαχρήστο.

Παράλληλα έγινε μόλις ο έκτος Έλληνας που κατεβαίνει το φράγμα των 2.15 και ο γρηγορότερος Ελληνας στην απόσταση ύστερα από το 2011 και το 2.17.12 που είχε σημειώσει ο Κώστας Πούλιος στο μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο 30χρονος έχει μπροστά του το χρόνο και την εμπειρία να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους. Ο Γκελαούζος, ο οποίος κατέλαβε την 56η θέση, επέλεξε από την αρχή του αγώνα να ακολουθήσει γρήγορο ρυθμό, τον οποίο κατάφερε να διατηρήσει και να πετύχει τη μεγάλη επίδοση.

Ο Γκελαούζος επέλεξε να ασχοληθεί με το αγώνισμα του μαραθωνίου το 2016 κι έκανε τον πρώτο του μαραθώνιο στο Ντίσελντορφ, όπου πέτυχε 2.21.55. Στα χρόνια που ακολούθησαν έδειξε συνέπεια, σταθερότητα και άφησε πολλές ελπίδες για το μέλλον. Οι προσδοκίες ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό μαραθωνοδρόμο, επιβεβαιώθηκαν περίτρανα το 2019, όταν σε διάστημα δύο μήνες έκανε δύο εντυπωσιακές παρουσίες. Το Σεπτέμβριο του 2019 έτρεξε στον μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου πέτυχε 2.18.37 και αρχές Νοεμβρίου συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου σημείωσε 2.19.02.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Έβανς Τσέμπετ (Κένυα) με το εντυπωσιακό 2.03.00 και οριακά πίσω του τερμάτισε ο Λάουρενς Τσερόνο (Κένυα) με 2.03.04, ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Μπιρχάνου Λεγκέσε με 2.03.16.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης στην Βαλένθια περιλάμβανε και ημιμαραθώνιο δρόμο, εκεί όπου Κίμπιβοτ Κάντι (Κένυα) πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 57.32, σε μια εντυπωσιακή κούρσα, όπου οι τέσσερις πρώτοι τερμάτισαν κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ (58.01) του Τζέφρι Καμγουορόρ.

Ο μαραθώνιος της Βαλένθια, τον οποίο διοργανώνει ο πρόεδρος της ΑΙΜS Πάκο Μποράο ανήκει στην κατηγορία World Athletics Platinum Label και αξιολογείται στο ολυμπιακό ράνκινγκ (θυμίζουμε πως από την 1η Δεκεμβρίου άνοιξαν και πάλι οι ολυμπιακές προκρίσεις).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags