Facebook Pixel Sportdog.gr | Τέλος το όνειρο! Αποκλεισμός για Τσιτσιπά-Σάκκαρη - Δύο λάθη έκριναν το ματς (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-29 14:37:00

Τέλος το όνειρο! Αποκλεισμός για Τσιτσιπά-Σάκκαρη - Δύο λάθη έκριναν το ματς (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τέλος το όνειρο! Αποκλεισμός για Τσιτσιπά-Σάκκαρη - Δύο λάθη έκριναν το ματς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Τόκιο, γνωρίζοντας την ήττα στα προημιτελικά του διπλού μικτού με 6-4, 4-6, 10-6 από το δυνατό δίδυμο της Αυστραλίας, Μπάρτ/Πιρς.

Δυο κρίσιμα λάθη της Μαρίας Σάκκαρη πάνω στο φιλέ με τα οποία οι Αυστραλοί έφτασαν την κατάκτησή του, αλλά και η ψυχραιμία που έδειξαν στο super tie-break ήταν ουσιαστικά οι παράγοντες που καθόρισαν το αποτέλεσμα, παρά τα 2 match-points που “έσβησαν” οι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς.

Το 1ο set ξεκίνησε ιδανικά για το ελληνικό δίδυμο το οποίο βρήκε break στο service της Μπάρτι, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. Η απάντηση από το ζευγάρι της Αυστραλίας ήρθε αμέσως μετά στο service της Σάκκαρη ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Αναμφίβολα το πιο κρίσιμο game, για το 1ο σκέλος ήταν το 10ο με την Σάκακρη να κάνει δύο ασυνήθιστα για την κλάση της, λάθη πάνω στο φιλέ. Στο πρώτο έφερε σε set-point Μπάρτι και Πιρς, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το αυστραλιανό δίδυμο έκλεισε το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το ίδιο σενάριο είχαμε και στην αρχή του 2ου set, καθώς Σάκκαρη και Τσιτσιπάς βρήκαν και πάλι πρώτοι break μετά το λάθος του Πιρς πάνω στο φιλέ (1-0). Αντίθετα με το 1ο set και με τον Τσιτσιπά στο service το ελληνικό ζευγάρι κατάφερε να φτάσει σε hold και να προηγηθεί με 2-0.

Από εκεί και πέρα τα δύο ζευγάρια υπερασπίστηκαν το service τους, με τους Αυστραλούς ωστόσο να “γεμίζουν” το ελληνικό service, το οποίο όμως πότε η Σάκκαρη και πότε ο Τσιτσιπάς κρατούσαν με σημαντικούς πόντους σε κρίσιμα σημεία των games, έχοντας πάντα το πλεονέκτημα του break.

Με τις μπάλες στα χέρια ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να κλείσει το set, ξεκινώντας με διπλό λάθος, ενώ ένας ακόμη πόντος των Αυστραλών τους έφερε 2 πόντους μακριά από το break (0/30). Όμως και πάλι τα εξαιρετικά service του Τσιτσιπά, αλλά και η βελτιωμένη παρουσία στο φιλέ από την Σάκκαρη χάρισαν στο ελληνικό δίδυμο τέσσερις σερί πόντους, φτάνοντας στην ισοφάριση και στο 1-1 οδηγώντας τον προημιτελικό στο super tie-break!

Εκεί Μπάρτι και Πιρς φάνηκαν πιο έτοιμοι, με εξαιρετικές ανάλλαγες στο κορτ και κυριαρχία πάνω στο φιλέ, πήραν προβάδισμα με 8/4 “σπάζοντας” δύο φορές το ελληνικό service και λίγο αργότερο το 9/3.

Η Μπάρτι πήρε τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το παιχνίδι, τη στιγμή εκείνη που ήρθε και το πρώτο mini-break των Σάκκαρη και Τσιτσιπά, που μείωσαν σε 9/4 και με δύο σερί πόντους σε 9/6. Ωστόσο το δίδυμο της Αυστραλίας κατάφερε να κλείσει το ματς με 10/6 εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στην 4άδα.  

ΠΗΓΗ: tennis24.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags