Facebook Pixel Sportdog.gr | "Λύγισε" από την Κονταβέιτ στον τελικό η Σάκκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2021-09-26 17:23:00

"Λύγισε" από την Κονταβέιτ στον τελικό η Σάκκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Λύγισε" από την Κονταβέιτ στον τελικό η Σάκκαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στην Οστράβα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη «παραδόθηκε» με 6-2, 7-5 στην εκπληκτική Ανέτ Κονταβέιτ (No.30) και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο στην καριέρα της.

 

H αλήθεια είναι ότι η Μαρία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την 25χρονη Εσθονή (που είναι και καλή της φίλη), παρόλο που ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο σετ.

Δεν νομίζουμε, πάντως, να φεύγει και πολύ δυσαρεστημένη από την Τσεχία, καθώς αύριο (27/9) θα είναι το νέο μέλος στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης!

Και είναι κάτι που άξιζε εδώ και καιρό, αλλά πλήρωσε το γεγονός ότι «πάγωσαν» τα rankings λόγω κορωνοϊού.

Η Κονταβέιτ, που απέκλεισε κατά σειρά Κιρστέα, Μπαντόσα, Μπέντσιτς και Κβίτοβα για να φτάσει στον τελικό, ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και πέρασε μπροστά με 3-1, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη της Μαρίας. Και δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ σε 32 λεπτά, αφού έχασε μόνο 2 πόντους στο σερβίς της και επέστρεψε πολύ καλά όταν η 26χρονη Ελληνίδα είχε τις μπάλες στα χέρια της.

Η Μαρία, πάντως, μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ, όμως παρότι είχε μια ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, δεν μπόρεσε σε κανένα άλλο σημείο να βάλει ιδιαίτερη πίεση στην αντίπαλό της.

Είχε και το μειονέκτημα να μη σερβίρει πρώτη, οπότε είχε αναπόφευκτα περισσότερο «βάρος» στο φινάλε του σετ. Στάθηκε στο ύψος της στο 4-5 και έμεινε ζωντανή στο ματς, ωστόσο λύγισε όταν πήρε τις μπάλες στο 5-6. Η Κονταβέιτ έκλεισε τον αγώνα μετά από συνολική προσπάθεια 92 λεπτών και έφτασε στον τρίτο τίτλο καριέρας (δεύτερο για φέτος). Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχασε ούτε σετ στη διοργάνωση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags