Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα "φίνα κορίτσια" καθάρισαν τον Ολυμπιακό - Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι!
| 2021-12-01 17:31:00

Τα "φίνα κορίτσια" καθάρισαν τον Ολυμπιακό - Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι!

Sportdog Team
Τα "φίνα κορίτσια" καθάρισαν τον Ολυμπιακό - Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι!

Οι Πράσινες ήταν οι νικήτριες στο ντέρμπι "αιωνίων" του Αγίου Θωμά, καθώς επικράτησαν των Ερυθρολεύκων με 3-1 σετ και ξέφυγαν με 4 πόντους στη βαθμολογία.
 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στη Volley League Γυναικών. Οι «πράσινες» επικράτησαν 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Αγίου Θωμά και παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης, ξεφεύγοντας μάλιστα τέσσερις βαθμούς από τις «ερυθρόλευκες», οι οποίες με τη σειρά τους γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τις Παπαφωτίου στην πάσα, Στεπανένκο στη διαγώνιο, Γκρόθες - Κωνσταντίνου στα άκρα, Κρος - Χατζηευστρατιάδου στο κέντρο και λίμπερο η Ρόγκα. Ο Κάρλο Παρίζι επέλεξε τις Χριστοδούλου στην πάσα, Χίπε στη διαγώνιο, Σάλας - Γενιτσαρίδη στα άκρα, Γιώτα - Εμμανουηλίδου στο κέντρο και λίμπερο την Κακουράτου.

Με άουτ επίθεση της Γκρόθες έφερε τον Ολυμπιακό στο 4-6 στο πρώτο σετ. Η Χριστοδούλου με άσο έδωσε στην ομάδα του Πειραιά προβάδισμα τριών πόντων με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στο 6-10 μετά από χαμένη επίθεση της Χαντάβα με τον Απόστολο Οικονόμου να καλεί τάιμ άουτ. 

Καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, με ανατροπή ο Παναθηναϊκός

Η διαφορά έφτασε τους πέντε πόντους με μπλοκ της Γιώτα με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 9-11 μετά από χαμένη επίθεση της Σάλας. Με άσο της Στεπανένκο το τριφύλλι μείωσε για το 11-12 και ισοφάρισε σε 15-15 μετά από επίθεση της Αζέρας και την Κρος στο σερβίς.

Με τα σερβίς της Χατζηευστρατιάδου ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο πόντων για το 20-18 μετά από λάθος της Χριστοδούλου με τον Κάρλο Παρίζι να καλεί τάιμ άουτ. Μετά την αναγκαστική διακοπή το σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε με άσο της Ελληνίδας κεντρικής και μπλοκ της Κρος στη Χίπε για το 22-18.

Ο Ιταλός προπονητής επιχείρησε να αλλάξει τα πράγματα βάζοντας την Κόστα αντί της Γενιτσαρίδη με τη Βραζιλιάνα ακραία να δίνει τέλος στο σερί των πρασίνων για το 22-19. Δύο δικές της λάθος επιθέσεις όμως έδωσαν το σετ στον Παναθηναϊκό για το 25-19 με την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου να μετρά επιμέρους σκορ 8-1 μετά το 17-18 και το μπλοκ άουτ της Σάλας.

Ανεβασμένη υποδοχή οι φιλοξενούμενες, η αλλαγή της Κωνσταντίνου γύρισε το σετ

Με τη Μαριάνα Κόστα να συνεχίζει στα άκρα του Ολυμπιακού αντί της Γενιτσαρίδη ο Παναθηναϊκός έχτισε σερί στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ με την Κρος στο σερβίς. Με άσο της Καναδής κεντρικής και λάθος επίθεση της Χίπε οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 7-3 με τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλεί τάιμ άουτ. 

Η Γκρόθες έφτασε τη διαφορά στους πέντε πόντους με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν με τα καλά σερβίς της Κόστα. Με τη Βραζιλιάνα στη γραμμή (δύο άσοι) οι παίκτριες του Παρίζι μείωσαν σε 10-9 με τη Χαντάβα να δίνει τέλος στο σερί της ομάδας του Πειραιά.

Με άσο της Χατζηευστρατιάδου το τριφύλλι έφτασε στο 12-9 με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 12-12 με δύο σερί μπλοκ από Σάλας και Χριστοδούλου. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα με την υποδοχή τους. Με άσο της Κελεσίδη και επίθεση της Εμμανουηλίδου οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 17-19 και 19-22 με πέρασμα της Χριστοδούλου. 

Ο Απόστολος Οικονόμου άλλαξε την Κωνσταντίνου με την Χατζηευστρατιάδου για το σερβίς και δικαιώθηκε αφού με την Κύπρια ακραία στη γραμμή των 9 μέτρων ο Παναθηναϊκός έχτισε σερί και προηγήθηκε με 23-22 με δύο σερί μπλοκ της Κρος. Η Χίπε ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό αλλά το χαμένο χτύπημα της Γερμανίδας έφερε τον Παναθηναϊκό στο σετ μπολ με το τριφύλλι να κατακτά το σετ (25-23) με μπλοκ της Κρος στη Σάλας. 

Με μπλοκ και σερβίς μείωσε ο Ολυμπιακός

Με μπλοκ άουτ της Χίπε ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και έφτασε στο 4-8 με μπλοκ της Γερμανίδας με τον Απόστολο Οικονόμου να καλεί τάιμ άουτ. Το σερί της Σάλας από τη γραμμή του σερβίς συνεχίστηκε με τις φιλοξενούμενες να φτάνουν στο 4-11 με μπλοκ της Γιώτα και τη Γκρόθες να δίνει ανάσα στο τριφύλλι.

Η διαφορά παρέμεινε ψηλά για το 9-14 με τη Χίπε με το τριφύλλι να χτίζει σερί και να ισοφαρίζει σε 14-14 με την Χατζηευστρατιάδου. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε ξανά με δύο πόντους με της Σάλας διατηρώντας τη διαφορά μέχρι το 20-22 και την επίθεση της Κόστα. 

Η Χαντάβα με επίθεση και η Καραγκούνη με άσο ισοφάρισαν για τον Παναθηναϊκό με την Ολυμπιακό να φτάνει στο διπλό σετ μπολ (22-24) με μπλοκ της Χριστοδούλου. Με επίθεση της Στεπανένκο το τριφύλλι έμεινε στο σετ και η Σάλας τελείωσε τη δουλειά για την ομάδα του Κάρλο Παρίζι.

Θρίλερ στο 4ο και νίκη Παναθηναϊκού δια χειρός... Χαντάβα

Με τη Χατζηευστρατιάδου στη γραμμή του σερβίς (ένας άσος) ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 6-2 με επίθεση της Χαντάβα με τον Κάρλο Παρίζι να καλεί τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με τα καλά σερβίς της Χριστοδούλου έφερε το σετ στα ίσα για το 9-9 και προσπέρασε μετά από χαμένη επίθεση της Στεπανένκο.

Από εκείνο το σημείο το σετ κύλησε σε ισορροπία με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια διαρκώς. Με άσο της Κρος το τριφύλλι προηγήθηκε με 19-17 με τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν με δύο σερί επιθέσεις της Χίπε. Το τριφύλλι βρήκε τις λύσεις και έφτασε στο διπλό ματς μπολ μετά από λάθος της Κόστα. Η Χαντάβα τελικά έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι.

Τα σετ 3-1 (25-19, 25-23, 23-25, 25-22)

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags