Facebook Pixel Φόρμουλα 1: Βόμβα και στην Φόρμουλα 1! Με το ένα πόδι εκτός πιλότος λόγω σχέσεων με τον Πούτιν!
| 2022-03-01 22:52:00

Βόμβα και στην Φόρμουλα 1! Με το ένα πόδι εκτός πιλότος λόγω σχέσεων με τον Πούτιν!

Sportdog Team
Βόμβα και στην Φόρμουλα 1! Με το ένα πόδι εκτός πιλότος λόγω σχέσεων με τον Πούτιν!

Πολύ σημαντικές είναι οι εξελίξεις και στον μηχανοκίνητο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία με έναν πιλότο να είναι με το ένα πόδι εκτός Φόρμουλα 1.

Φόρμουλα 1: Πολύ σημαντικές φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μιας και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει πολλά θέματα τόσο στην οικονομία και την βιομηχανία, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να μην φανεί και στην F1.

Η αρχή ήταν η ακύρωση του προγραμματισμένου για τις 25 Σεπτεμβρίου Grand Prix στο Σότσι της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, όμως πολύ πιθανό πλέον είναι να αποκλειστεί από το επόμενο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και ο πιλότος της Haas, Νικίτα Μαζέπιν, μιας και ο πατέρας του έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα η Ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισε να ακυρώσει τον 17ο γύρο του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στο Σότσι της Ρωσίας από τις 23 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου ενώ την ίδια στιγμή απαγόρευσε επίσης την χρήση της ρωσικής σημαίας και των χρωμάτων της (το ίδιο και της Λευκορωσίας) καθώς και τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Διοργανώσεις σε εδάφη της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

- Κανένας διεθνής αγώνας δεν θα λάβει μέρος στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μέχρι νεωτέρας.
- Η σημαία, το σύμβολο ή ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, δε θα χρησιμοποιηθεί σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.

Οδηγοί και αγωνιζόμενοι

- Καμία ομάδα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες (π.χ. τα FIA Motorsport Games), μέχρι νεωτέρας.
- Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι οδηγοί και αγωνιζόμενοι, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες ως ουδέτερες συμμετοχές, υπό τη «Σημαία της FIA», βάσει συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την τήρηση των αρχών της FIA περί ειρήνης και πολιτικής ουδετερότητας, μέχρι νεωτέρας

Διεθνές Αθλητικό Καλεντάρι

Μετά από πρόταση του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, ματαιώνεται το Ρωσικό Grand Prix του 2022 για λόγους Ανωτέρας Βίας."

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η FIA παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με σοκ και λύπη και ελπίζει σε ταχεία, ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης. Καταδικάζουμε τη Ρωσική εισβολή στην Τουρκία και οι σκέψεις μας είναι με όσους υποφέρουν λόγω αυτής. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου για την ταχεία τους δράση και απόφαση αυτών των μέτρων, προς το συμφέρον του σπορ και της ειρήνης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Λεονίντ Κοστιουτσένκο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Ουκρανίας (FAU) και την ευρύτεροι οικογένεια της FIA στη χώρα».


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags