Facebook Pixel Μουντιάλ: Τι θα γίνει με το "εισιτήριο" της Ρωσίας για το Μουντιάλ - Όλα τα σενάρια μετά την αποβολή από FIFA
| 2022-03-01 11:26:00

Τι θα γίνει με το "εισιτήριο" της Ρωσίας για το Μουντιάλ - Όλα τα σενάρια μετά την αποβολή από FIFA

Sportdog Team
Τι θα γίνει με το "εισιτήριο" της Ρωσίας για το Μουντιάλ - Όλα τα σενάρια μετά την αποβολή από FIFA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απέβαλε την Ρωσία από τα μπαράζ για το επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ και πλέον μένει να διευκρινιστεί το ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της.

Μουντιάλ: Η Ρωσία επρόκειτο να αγωνιστεί σε μερικές ημέρες στο ίδιο γκρουπ με την Σουηδία και την Τσεχία έχοντας να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Πολωνία, για μια θέση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Νοέμβριο του 2022.

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με αυτό το γκρουπ, καθώς FIFA και UEFA ανακοίνωσαν μεν την αποβολή των Ρώσων, αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει γνωστό τι θα συμβεί. 

Τα σενάρια που φαίνεται να υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι τα εξής τέσσερα: 

1) Η απευθείας πρόκριση της Πολωνίας. Ο ημιτελικός με την Ρωσία ήταν προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου και δεν διεξαχθεί. Έτσι, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και οι άλλοι διεθνείς της Πολωνίας θα προκριθούν απευθείας στον τελικό. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, είναι πολύ πιθανό να αντιδράσουν η Σουηδία και η Τσεχία που θα τεθούν αντιμέτωπες στον άλλο ημιτελικό. 

2) Θα μπορούσε να παίξει κόντρα στην Πολωνία η Σλοβακία, δηλαδή η ομάδα που είχε πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο της Ρωσία. 

3) Με δεδομένο ότι στα μπαράζ προκρίθηκαν οι καλύτεροι δεύτεροι των προκριματικών ομίλων, τότε θα μπορούσε να επιλεγεί να αγωνιστεί η αμέσως επόμενη καλύτερη δεύτερη, δηλαδή η Νορβηγία, που συγκέντρωσε 18 βαθμούς, αλλά έμεινε πίσω από την Ολλανδία και την Τουρκία. Και η Αλβανία είχε 18 βαθμούς στον δικό της όμιλο, αλλά με χειρότερη διαφορά γκολ. 

4) Τελευταίο σενάριο είναι η ομάδα που θα κληθεί να παίξει αντί της Ρωσίας να προέρχεται από το Nations League. Εξάλλου, από αυτή την διοργάνωση παίρνουν την ευκαιρία δύο εθνικές ομάδες. Αν επικρατήσει αυτή η σκέψη τότε η Ουγγαρία, θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ως πρωταθλήτρια του τρίτου γκρουπ στην δεύτερη κατηγορία. 

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με την έδρα καθώς η αναμέτρηση της Ρωσίας με την Πολωνία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 24 Μαρτίου στο «Dynamo Stadium» της Μόσχας. Προφανώς και πια δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν αγώνες εκεί. 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags