Facebook Pixel Ρωσία - Λευκορωσία: Εκτός Χειμερικών Παραολυμπιακών Αγώνων!
| 2022-03-03 11:00:00

Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτός Χειμερικών Παραολυμπιακών Αγώνων Ρωσία και Λευκορωσία

Sportdog Team
Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτός Χειμερικών Παραολυμπιακών Αγώνων Ρωσία και Λευκορωσία

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με την συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, σημειώθηκε την τελευταία στιγμή.

Ρωσία - Λευκορωσία: Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), οι αθλητές και οι αθλήτριες που προέρχονται από την Ρωσία και την Λευκορωσία, δεν θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Αιτία της απόφασης αυτής, είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι με προγενέστερη ανακοίνωση, η IPC έκανε γνωστό ότι αυτοί οι αθλητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες με ουδέτερα «χρώματα», μια απόφαση που είχε αμφισβητηθεί σε πολλές χώρες.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η IPC δικαιολόγησε αυτήν την ανατροπή, με την επισήμανση ότι «ομάδες και αθλητές απειλούν τώρα να μην συμμετάσχουν, διακυβεύοντας τις πιθανότητες επιτυχίας των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022. Η κατάσταση στο χωριό των αθλητών επιδεινώνεται και η εγγύηση της ασφάλειάς τους έχει καταστεί αδύνατη».

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) κατηγόρησε την Ρωσία για παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και προέτρεψε τις ομοσπονδίες να αποκλείσουν τους Ρώσους αλλά και τους Λευκορώσους από όλες τις διοργανώσεις.

Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες, αρχίζουν στο Πεκίνο αύριο (4/3) και θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags