Facebook Pixel Σεμπάστιαν Φέτελ: Τεράστιο φάουλ από Φέτελ! Έβαλε στο κράνος του τη σημαία του ψευδοκράτους!
| 2022-03-11 19:56:00

Τεράστιο φάουλ από Φέτελ! Έβαλε στο κράνος του τη σημαία του ψευδοκράτους!

Sportdog Team
Τεράστιο φάουλ από Φέτελ! Έβαλε στο κράνος του τη σημαία του ψευδοκράτους!

Ο έμπειρος πιλότος της Formula 1 θέλησε να δώσει ένα μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία βάζοντας στο κράνος του τις σημαίες των χωρών που είναι ενάντια στην επέμβαση της Ρωσίας, όμως ανάμεσα σε αυτές έβαλε και αυτή του ψευδοκράτους!

Σεμπάστιαν Φέτελ: Το δικό του μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία θέλησε να δώσει ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στις δοκιμές που γίνονται στο Μπαχρέιν και για αυτό τον λόγο έχει αντικαταστήσει στο καθιερωμένο λευκό του κράνος τη γερμανική σημαία με την ουκρανική ενώ στην βάση έχει βάλει όλες τις σημαίες που είναι ενάντια στην ρωσική εισβολή.

Βέβαια ο Γερμανός προχώρησε σε ένα σημαντικό φάουλ μιας και ανάμεσα σε αυτές έχει βάλει και αυτή του ψευδοκράτους της Κύπρου, το οποίο δεν είναι αναγνωρισμένο από καμία χώρα πλην της Τουρκίας κάτι που έχει φέρει σφοδρές αντιδράσεις από την Λέσχη Αυτοκινήτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και επίκειται και η αντίστοιχη ανακοίνωση από την ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

«Η απόφαση του Φέτελ να τοποθετήσει τη σημαία του ψευδοκράτους είναι απαράδεκτη. Απαιτούμε την άμεση αφαίρεση της σημαίας από το κράνος του και την επιβολή ποινής τόσο στον οδηγό όσο και στην ομάδα του», αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης Αυτοκινήτου της Κύπρου. Μάλιστα το συμβάν του Σεμπάστιαν Φέτελ δεν είναι το πρώτο που έχει να κάνει με τα κατεχόμενα μιας και στο τουρκικό Grand Prix του 2006, στην Κωνσταντινούπολη, οι οργανωτές του αγώνα την τελευταία στιγμή κάλεσαν για την απονομή στον νικητή Φελίπε Μάσα στο βάθρο τον τότε ηγέτη του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κάτι που έφερε την τιμωρία από την FIA ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων - το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ στη Φόρμουλα 1. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags