Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στον τελικό της Euroleague ξανά τα κορίτσια του Ολυμπιακού - Πάνε για back to back τίτλο!
Άλλα Σπορ
| 2022-04-02 19:37:00

Στον τελικό της Euroleague ξανά τα κορίτσια του Ολυμπιακού - Πάνε για back to back τίτλο!

Sportdog Team
Στον τελικό της Euroleague ξανά τα κορίτσια του Ολυμπιακού - Πάνε για back to back τίτλο!

Όσο κι αν ο Ολυμπιακός ήταν εκ των προτέρων το φαβορί στον πρώτο ημιτελικό του final-4 της Euroleague απέναντι στην Ουίπεστ, ελάχιστοι περίμεναν τέτοια επίδειξη δύναμης από τις πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκες» επιβλήθηκαν 18-11 της ουγγρικής ομάδας στο «φλεγόμενο» κολυμβητήριο του Πειραιά και προκρίθηκαν για πέμπτη φορά (στις τελευταίες επτά διοργανώσεις) στον τελικό, όπου αύριο (3/4, 17:00) θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα που ακολουθεί, μεταξύ της Σαμπαντέλ και της Πάντοβα. Με βάση τη σημερινή εικόνα, πάντως, μοιάζει πολύ δύσκολο να βρεθεί αντίπαλος να «εκθρονίσει» από την κορυφή της Ευρώπης τον Ολυμπιακό, που οδεύει προς τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του (τρίτο στη Euroleague).

Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν εννέα διαφορετικές παίκτριες του Ολυμπιακού, τη στιγμή που η αρχηγός της Ουίπεστ και της εθνικής Ουγγαρίας, Ρίτα Κέστελι, σημείωσε τα 9 από τα 11 γκολ της ομάδας της, σε μία εμφάνιση που δεν έχει προηγούμενο σε final-4, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Η τάση για πιο γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι που έχει δώσει στην ομάδα του ο Αλεξάνταρ Τσίριτς, έγινε εμφανής από το ξεκίνημα του ημιτελικού. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο τρίλεπτο και έφτσε να προηγείται 5-2, ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έχοντας πέντε διαφορετικές σκόρερ, αλλά και τέσσερα από τα πέντε τέρματά του να έχουν επιτευχθεί στα ίσια. Η ουγγρική ομάδα, με αρκετές αμυντικές αδυναμίες (συχνά τα «ερυθρόλευκα» σουτ γίνονταν χωρίς μπλοκ), προσπάθησε να μείνει μέσα στο παιχνίδι με τις ποινές που κέρδιζε στην επίθεση, αλλά η Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν σε καλή μέρα. 

Το σερί 3-0 των «ερυθρολεύκων» στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-3 και από κει και μετά δεν υπήρχε επιστροφή για την Ουίπεστ, παρά τη συγκινητική προσπάθεια της σπουδαίας Ρίτα Κέστελι, που έπαιζε κυριολεκτικά μόνη της. Οταν οι Μαγυάρες μείωσαν σε 10-7 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου (με την Κέστελι να έχει πετύχει έξι συνεχόμενα γκολ για την ομάδα της!), η διεθνής τερματοφύλακας Μαγκιάρι δέχθηκε ένα «φτηνό» γκολ σε φαινομενικά εύκολο σουτ της Ελευθεριάδου και ακολούθως ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα σερί 3-0 με το οποίο τελείωσε οριστικά την υπόθεση νίκη και πρόκριση.

Η Κέστελι επιφύλαξε το highlight της βραδιάς στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν δέχθηκε τη μακρινή πάσα της Μαγγκιάρι στην κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με... μπουνιά και την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 5-2, 4-4, 4-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ράνεϊ 1, Β. Πλευρίτου 4, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπέντσουρ): Μαγκιάρι, Αουμπέλι, 'Ανταλ-'Αμπελ, Φόργκατς, Σουτς, Κέστελι-Νάγκι 9, Χάιντου, Φάραγκο, Σέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Μάτσαϊ 1, Περεστέγκι-Νάγκι, Γκολοπέντσα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags