Facebook Pixel Κύπελλο Ελλάδας: Υπέταξε ξανά η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό - Σούπερ έκπληξη με ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-29 21:14:00

Υπέταξε ξανά η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό - Σούπερ έκπληξη με ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Υπέταξε ξανά η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό - Σούπερ έκπληξη με ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ χτίζει δυναστεία στο χάντμπολ και ο ημιτελικός του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό/Ξυνή αποδείχθηκε ένας διαρκής μονόλογος που έκλεισε με νίκη-πρόκριση για την Ένωση με 28-24. Η πρωτοεμφανιζόμενη σε final-4 Πυλαία μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση έκανε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου κερδίζοντας με τον ΠΑΟΚ με 26-23.

 

Κύπελλο Ελλάδας: Για έναν ακόμα ένα τελικό Κυπέλου της ιστορίας της θα πάρει μέρος η ΑΕΚ, η οποία στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 της Κοζάνης νίκησε τον Ολυμπιακό με σκορ 28-24 και αύριο (30/4 στις 20.00) θα αντιμετωπίσει την Πυλαία για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το παιχνίδι στην Κοζάνη ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι άκρως ανταγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, ωστόσο η ΑΕΚ ισοφάρισε (4-4) και στη συνέχει έχτισε διαφορά δύο τερμάτων (6-4), την οποία και διατήρησε έως το τέλος του πρώτου μισάωρου, μετά το τέρμα του Μοντόρο σε «νεκρό» χρόνο (13-11).

Στην επανάληψη η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε για να βγάλει αντίδραση πράγμα το οποίο κατάφερε δύο φορές, ισοφαρίζοντας σε 15-15 και 17-17. Βέβαια, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ολυμπιακού σε κομβικά σημεία και με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μπουκοβίνα ο οποίος κατέβασε ρολά κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα της για να φτάσει στο τελικό 28-24.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 28-24

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-3, 5-4, 7-5, 10-8, 13-11 (ημ.), 15-13, 17-16, 19-17, 22-19, 25-22, 28-24

ΑΕΚ: Στεφάνοβιτς 1, Τζηράς 5, Σεβέλεφ, Νικολαϊδης, Λέμος 6, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 2, Μόγια 5, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλδε 2, Καλόμοιρος, Κεδέρης

Ολυμπιακός: Κοτανίδης, Κρητικός, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 7, Αραπακόπουλος, Πασσιάς, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα, Οστρούσκο 9, Μπάουερ.

ΠΑΟΚ - Πυλαία:

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη είναι... γεγονός στο final-4 κυπέλλου χάντμπολ της Κοζάνης, με την Πυλαία να κάνει μία τρομερή εμφάνιση και να προκρίνεται επί του ΠΑΟΚ με 26-23. Πάρα πολύ συγκεντρωμένο παιχνίδι από τους νικητές, ένα ξέσπασμα του Δικεφάλου στο τέλος δεν ήταν αρκετό.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά με αποτέλεσμα το σκορ να κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που ευνόησε την Πυλαία η οποία με την σκληράδα που είχε στην άμυνά της κατάφερε να περιορίσει αρκετά τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-2 στο δεκάλεπτο έπειτα από γκολ του Παπαγεωργίου.

Ο Δικέφαλος αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Τσαμουρίδη σε 6-6, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι και πάλι μέσω της άμυνάς τους κατάφεραν να βρουν λύσεις και με πέναλτι του Τσαμεσίδη σε «νεκρό» χρόνο να πάνε στο ημίχρονο με 11-8.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Δικέφαλος προσπάθησε να μπει δυνατά και να μειώσει την διαφορά, αλλά η Πυλαία έδειξε σθένος αντέχοντας στην πίεση που τις άσκησε ο ΠΑΟΚ, ενώ βρίσκοντας ανοιχτούς διαδρόμους στο επιθετικό της κομμάτι ανέβασε το σκορ ακόμη και στο 16-11.

Η ομάδα του Μπάμπη Ανανιάδη δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με το ίδιο στυλ παιχνιδιού έφτασε και στο 23-17 και παρά το ξέσπασμα των «ασπρόμαυρων» που έριξαν το σκορ στο 23-20, η Πυλαία πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με 26-23.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags