Facebook Pixel Formula 1: Έπος Φερστάπεν - Εκκίνησε 14ος και θριάμβευσε στο Σπα!
| 2022-08-28 17:57:00

Έπος Φερστάπεν - Εκκίνησε 14ος και θριάμβευσε στο Σπα!

Sportdog Team
Έπος Φερστάπεν - Εκκίνησε 14ος και θριάμβευσε στο Σπα!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ήταν ασυναγώνιστος στο Γκραν Πρι του Βελγίου, τερματίζοντας στην 1η θέση με εντυπωσιακή οδήγηση.

Formula 1: Το τερμάτισε και επισήμως ο Φερστάπεν: ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκινούσε 14ος όμως με μια ασύλληπτη επίδειξη δύναμης πήρε δια περιπάτου τη νίκη στο Σπα και προβάρει ήδη το δεύτερο στέμμα του πρωταθλητή. Δεύτερος ο Πέρες, τρίτος ο Σάινθ, νέα... τραγωδία για τον Λεκλέρκ.

«...». Ή, εναλλακτικά, ---------. Παύση. Mute. Έλλειψη λέξεων. Τα στόματα των πάντων ένα γιγαντιαίο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου (spoiler alert: του όμικρον, σαν την μετάλλαξη αλλά πιο αθώο), να παρακολουθούν εκστασιασμένοι αυτό που είδαν. 

Γιατί όταν βλέπει κανείς το τι έκανε σήμερα στην πίστα του Σπα ο Μαξ Φερστάπεν, τα λόγια στερεύουν: ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής εκκινούσε, λόγω αλλαγών στο power unit του, 14ος, όμως του πήρε κάτι λιγότερο από τον μισό αγώνα για να είναι πρώτος και με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, σε μια οδηγική ραψωδία που θυμίζει τυραννία για τον ανταγωνισμό. 

Ο πιλότος της διαστημικής, μετά τις αναβαθμίσεις, Ρεντ Μπουλ φάνηκε από χθες στις κατατακτήριες πως βρίσκεται στον δικό του αγωνιστικό κόσμο και το απέδειξε εμπράκτως και σήμερα, όταν κατά διαστήματα έφτασε να κινείται ακόμα και 1.5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα απ' όλους στην πίστα, περνώντας τους πάντες σαν κώνους εν κινήσει και φτάνοντας πανεύκολα (πανεύκολα, από 14ος!) στην 9η φετινή του νίκη και 29η της καριέρας του! 

Ο Σέρχιο Πέρες, παρά τον βαθύ ύπνο που πήρε στην εκκίνηση, ολοκλήρωσε το 4ο φετινό 1-2 των Ταύρων, που πηγαίνουν πλέον με 350 χλμ./ώρα και για τον τίτλο στους κατασκευαστές, τον οποίον, θυμίζουμε, ΔΕΝ κατέκτησε πέρυσι. 

Το βάθρο συμπλήρωσε ο τιμιότατος Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός της Φεράρι μπορεί να ξεκινούσε από την pole λόγω της ποινής του Μαξ, όμως ήταν πασιφανές πως βρισκόταν έναν αγωνιστικό αιώνα πίσω από τις Ρεντ Μπουλ και αρκέστηκε στην 3η θέση, που δεν την λες ακριβώς και της παρηγοριάς. 

Ο Τζορτζ Ράσελ με την 4η θέση του συνέχισε το αδιανόητο, δεδομένης της δυναμικής της φετινής Μερσέντες, σερί του που τον θέλει να τερματίζει εντός 5άδας σε όλα τα grand prix που δεν έχει εγκατάλειψη (σε όλα πλην ενός, δηλαδή), με τον αγέραστο Φερνάντο Αλόνσο να τερματίζει 5ος.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags