Facebook Pixel World Athletics: Απίστευτο! Ακύρωσαν το 8.40μ του Τεντόγλου - Αυτός ο λόγος (ΦΩΤΟ)
| 2023-02-15 12:37:00

Ακύρωσαν το κορυφαίο άλμα στον κόσμο του Τεντόγλου για απίθανο λόγο - Έξαλλος ο Μίλτος (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ακύρωσαν το κορυφαίο άλμα στον κόσμο του Τεντόγλου για απίθανο λόγο - Έξαλλος ο Μίλτος (ΦΩΤΟ)

Κίνηση που ανοίγει... κουβέντα από την World Athletics η οποία ακύρωσε την προσπάθεια στα 8,40μ που σημείωσε στο μίτινγκ στο Τόρουν ο Έλληνας άλτης και ήταν η κορυφαία φέτος στον κόσμο.

World Athletics: Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε... τρελάνει τους πάντες πριν μερικές μέρες όταν σε μίτινγκ στο Τόρουν είχε σημειώσει άλμα στα 8,40μ. επίδοση που ήταν η κορυφαία στον κόσμο φέτος, όμως εκεί  κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του πριν αυτός ξεκινήσει τον αγώνα, φορούσε τα Adidas παπούτσια μήκους, την έκδοση Black Panther, μια σειρά αγωνιστικών παπουτσιών, και όπως προέκυψε αυτό το μοντέλο απαγορεύεται.

Οι τεχνικοί της World Athletics ζήτησαν από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς, με τον Τεντόγλου να κάνει ανάρτηση και να διαμαρτύρεται προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για  άδικη απόφαση συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: το ένα (πρώτη φωτογραφία) που φόρεσε στον αγώνα αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο (στη δεύτερη φωτογραφία) που επιτρέπεται κανονικά, με τα ζευγάρια να φαίνονται ίδια αλλά σε άλλο χρώμα.

«Λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλητισμό και αποφάσισαν ποια σπάικς είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές. 

Θεωρούν. ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει τα σπάικς πιο βαριά και και πιο σκληρά στο τρέξιμο. 

Μου ακύρωσαν το άλμα στα 8.40 μ. επειδή φορούσα τα σπάις στην πρώτη φωτογραφία, όταν τα άλλα δύο ήταν εντάξειγια άλμα εις μήκος. 

Στις πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια σπάικς σε διαφορετικό χρώμα στο μεταξύ. 

Ελέγξατε όλα τα σπάικς με τα οποία έγιναν ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στον διάδρομο; Νομίζω ότι πρέπει να έχετε στην ομάδα σας ανθρώπους με εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ότι είναι άνετο και ασφαλές.  

Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω ότι διάολο θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα «εγκριθούν» ????.

Προφανώς είναι εντάξει να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά να μην φοράς συγκεκριμένα παπούτσια. Τα Black panther είναι πολύ δυνατά. ✊✊», έγραψε ο Μίλτος Τεντόγλου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μίλτος D. Τεντόγλου???? (@miltos_d.tentoglou)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags