Προβάδισμα στην υπόθεση τίτλου απέκτησε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού στο κλειστό του Αγίου Θωμά και έκανε το 1-0 στη φετινή σειρά των τελικών της Α1 του βόλεϊ των γυναικών.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις Πράσινες να καθαρίζουν δύσκολα το τελευταίο σετ με 29-27.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεκόπη για περίπου 45 λεπτά καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης Μυλωνάκης ζήτησε να εκκενωθεί το γήπεδο μετά από ρίψη καπνογόνου

Το ματς

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησε το πρώτο σετ για τον Παναθηναϊκό με τις παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη να μην χάνουν την ψυχραιμία τους από το γρήγορο 3-1 του Ολυμπιακού και να φτάνουν στο 8-3 με ένα εντυπωσιακό σερί 7-0, με τις Ερυθρόλευκες να μην έχουν απαντήσεις ούτε μέσω του μπλοκ ούτε μέσω της υποδοχής, με την Μάρθα Ανθούλη να διαμορφώνει το 25-10 για το 1-0 του Τριφυλλιού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο σετ με διαφορετική φιλοσοφία και με την εξαιρετική Κούμπουρα αλλά και την Εμμανουηλίδου έφτασε για πρώτη φορά στο +4 (3-7) αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ. Παρόλα αυτά, η υποδοχή των Πράσινων έκανε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα το 10-25 υπέρ των φιλοξενούμενων και το 1-1.

Αντιστροφή ρόλων και στο τρίτο σετ με τον Παναθηναϊκό να "σφίγγει" το μπλοκ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να υποπέσει σε αρκετά λάθη και το σκορ να έρχεται στο 7-1. Όμως, μετά από τάιμ άουτ οι Ερυθρόλευκες επέστρεψαν στο σετ και το έκαναν ντέρμπι, με το Τριφύλλι να διατηρεί βραχύ προβάδισμα (19-18) και τελικά να φτάνει στο 2-1 με 25-21.

Μετά από σχεδόν μια ώρα αγώνα εξαιτίας της εκκένωσης του κλειστού που ζήτησε ο διαιτητής Μυλωνάκης εξαιτίας πυρσού το ματς συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Το ντέρμπι κράτησε για τα καλά στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 5-5. Οι φιλοξενούμενες πήραν μικρό προβάδισμα με Εμμανουηλίδου και Κούμπουρα να νικούν το "πράσινο" μπλοκ για το +2 (5-7) και στη συνέχεια με 14-16. Ωστόσο, με τις Γκρος και Ανθούλη να αναλμβάνουν δράση ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου κεφάλι με 19-18.

To ματς στη συνέχεια εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τo εις βάρος του σκορ από το 21-18 φέρνοντας το ματς στην ισορροπία του 22-22. Από το σημείο εκείνο και έπειτα η αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες πήγαιναν... χέρι-χέρι.

Η Γκρος και η Ανθούλη, με τη Σάλας και την Κούμπουρα έδωσαν τεράστιες μονομαχίες πάνω από το φιλέ, με τα μπλοκ άουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο όμως το άστοχο χτύπημα της Σάλας και η έξυπνη επίθεση της Γκρος έδωσαν τη νίκη και το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχεια των τελικών.

Τα σετ: 25-10, 10-25, 25-21, 29-27