Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 15 Απριλίου
| 2021-04-15 06:35:00

Τραγωδία σε Χίλσμπορο και Βοστώνη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τραγωδία σε Χίλσμπορο και Βοστώνη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν Σήμερα 15 Απριλίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Τι συνέβη στις 15 Απριλίου:

1904: Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Μπάγερν Λεβερκούζεν.

1958: Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών δίνει τον πρώτο της αγώνα κερδίζοντας τον Λίβανο με 68-32.

1964: Ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στην Βρετανία George Best κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Β. Ιρλανδίας στη νίκη με 3-2 εναντίον της Ουαλίας στο Swansea.

1972: Γεννιέται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ Αρτούρο Γκάτι.

1989: Στη Βρετανία, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Χίλσμπορο του Σέφιλντ, γίνεται η μεγαλύτερη τραγωδία της ευρωπαϊκής ιστορίας του αθλητισμού. Ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας Λίβερπουλ- Νότιγχαμ. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ μετά από αλλεπάλληλες συγκυρίες άργησαν να φτάσουν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης μια ξαφνική κοσμοσυρροή να δημιουργήσει το αδιαχώρητο έξω από τη θύρα της «Leppings Lane end». Η αγγλική αστυνομία δίνει εντολή να ανοίξουν οι πύλες. Ο κόσμος όμως που συνέρρεε ανεξέλεγκτα ξεπέρασε κατά 2.500 την χωρητικότητα της μικρής εξέδρας, με αποτέλεσμα πολλοί φίλαθλοι να συνθλίβουν και να πεθαίνουν ακαριαία. Άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν να πηδήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να σωθούν. απολογισμός; 94 νεκροί εκείνη τη μέρα και 776 τραυματίες. Λίγες μέρες αργότερα υπέκυψε ένα παιδί 14 ετών από τα τραύματα του ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 96 το 1993 όταν μετά από 4 χρόνια σε κώμα ο Τόνι Μπλάντ άφησε τη τελευταία τη πνοή.

1999: Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο δυο ομάδες παίζουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός, που προκρίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά κερδίζοντας στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων την Φιορεντίνα με 10-3 (1ος αγώνας 5-6), χάνει από τη Μλάντοστ και η Πάτρα, που πρoκρίνεται στον τελικό του "LEN Trophy" κερδίζοντας στον ημιτελικό την Ρεάλ Κανόε στην παράταση με 7-5 (1ος αγώνας 6-7), χάνει από την Ούιπεστ.

2013: Δύο βόμβες εκρήγνυνται στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστόνης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 264. Τις βόμβες έβαλαν εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags