Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 24 Ιουλίου
| 2021-07-24 07:16:00

Η μέρα που ο Φίγκο έγινε... προδότης!

Sportdog Team
Η μέρα που ο Φίγκο έγινε... προδότης!

Σαν Σήμερα 24 Ιουλίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Διαβάστε τι έγινε στις 24 Ιουλίου:

1908: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λίγο πριν από τον τερματισμό του μαραθωνίου, ο ιταλός Ντοράντο Πιέτρι σωριάζεται στο έδαφος. Μερικοί θεατές τον βοηθούν να καλύψει τα τελευταία μέτρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Νικητής ανακηρύσσεται ο αμερικανός Τζον Χέις.

1912: Θερμή υποδοχή επιφυλάσσεται στον ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα ο οποίος επιστρέφει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.

1952: Ο Εμίλ και η Ντάννα Ζάτοπεκ γίνονται το πρώτο ζευγάρι που κερδίζει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (Ελσίνκι). Ο Εμίλ κερδίζει στα 5000μ και η Ντάνα στο ακόντιο.

2000: Ολοκληρώνεται η μεταγραφή - "αρπαγή" του Πορτογάλου άσου Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ έναντι του ποσού ρεκόρ των 20 δισεκατομμυρίων δραχμών. Το ρεκόρ αυτό θα καταρριφθεί στις 9/7/2001 και πάλι από τον μαδριλένικο σύλλογο, με τη μεταγραφή του Ζινεντίν Ζιντάν από την Γιουβέντους έναντι 26 δισεκατομμυρίων.

Στις 23 Οκτωβρίου 2000 η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». Όταν ο Φίγκο βρήκε στον αγωνιστικό χώρο 98.000 οπαδοί φώναζαν τόσο δυνατά που τον έκαναν να πιάνει τα αυτιά του.

Από αντικείμενα; Πορτοκάλια, σάντουιτς, μέχρι και κινητά τηλέφωνα! Εκείνος δεν εκτέλεσε κανένα κόρνερ, με τη Ρεάλ να είναι γενικά επηρεασμένη και τελικά να χάνει με 2-0.

Επιστήμονες μέτρησαν τον ήχο από τις αποδοκιμασίες των οπαδών και έδειξαν πως ήταν πιο εκκωφαντικός από αυτόν ενός Boeing 747 κατά την απογείωση! Ένα χρόνο μετά έρχεται η εκδίκηση για τον Φίγκο, ο οποίος με ένα άψογο πλασέ έγραψε το 2-0, ξεσπώντας σε τρελούς πανηγυρισμούς. Η δεύτερη… επίσκεψη του Φίγκο στην Καταλονία, τον Νοέμβριο του 2002, ήταν εξίσου εφιαλτική με την πρώτη. Έτσι, όταν εκτελούσε κόρνερ, τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, ενώ στο γρασίδι βρέθηκε μέχρι και μία γουρουνοκεφαλή!

2005: Ο ποδηλάτης Λανς Άρμοστρονγκ κερδίζει για έβδομη συνεχόμενη φορά τον «Γύρο της Γαλλίας»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags