Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 20 Σεπτεμβρίου
| 2021-09-20 06:35:00

Ο αεροπόρος Μίχας σπάει το φράγμα των 17 μέτρων στο Σαράγεβο!

Sportdog Team
Ο αεροπόρος Μίχας σπάει το φράγμα των 17 μέτρων στο Σαράγεβο!

Σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Στις 20 Σεπτεμβρίου 1981 ο Δημήτρης Μίχας, που ως έφηβος έσπασε το φράγμα των 16 μέτρων, κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στους Βαλκανικούς του Σεράγεβο και γίνεται ο πρώτος Έλληνας, που σπάει το φράγμα των 17 μέτρων με 17.04, ένα ρεκόρ που θα κρατήσει 17 χρόνια. Ο Χρήστος Μελέτογλου θα το ισοφαρίσει στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος "Αθήνα 97" στις 6/8 και θα το καταρρίψει στον τελικό με 17.12 δύο ημέρες μετά.

Ο αθλητής του Σπύρου Τσούτσουρα και του "ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟ" (τότε ο Πανελευσινιακός ήταν ενιαίος), με το ρεκόρ αυτό, πέτυχε την 4η καλύτερη επίδοση στον Κόσμο!

Σύμφωνα με τον Χρήστο Δεδεελιά, οι αθλητές, είχαν το δικαίωμα έξι (6) συνολικά προσπαθειών. Στην 5η του προσπάθεια, ο μεγάλος αντίπαλος του Έλληνα αθλητή και Πρωταθλητής Ευρώπης Γιουγκοσλάβος Στρέγιεβιτς, έφερε επίδοση 17μ01΄, αποθεούμενος από το κοινό, το οποίο τον υποστήριζε καθολικά, καθώς έπαιζε "εντός έδρας", αφού η Γιουγοσλαβία ήταν ακόμη ενωμένη. Όταν ξεκίνησε την προσπάθειά του ο Έλληνας Πρωταθλητής, όλο το κοινό στο Στάδιο ήταν όρθιο και τον αποδοκίμαζε, προκειμένου να τον αποτρέψει από κάποια καλή επίδοση... Ο "αεροπόρος" Μίχας "έκλεισε τα αυτιά του", πήρε φόρα και πέταξε στα 17μ.04', "κλείνοντας ταυτόχρονα και τα στόματα" όλων αυτών που τον γιουχάϊζαν πριν..!

Το κοινό έμεινε βουβό και οι μόνες φωνές που ακούγονταν ήταν του Δημήτρη και του προπονητή του Σπύρου Τσούτσουρα! Και των δύο όμως τις ιαχές, τις σκέπαζε η στεντόρια φωνή ενός άλλου Έλληνα, του αθλητικο-δημοσιογράφου και γνήσιου τέκνου της Ελευσίνας, του Βαγγέλη Κουκούλογλου, που ήταν παρών και έκανε την αναμετάδοση και το ρεπορτάζ, με το μοναδικό γλαφυρό τρόπο του!

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το αθλητικό μέγεθος του Δημήτρη Μίχα, ας σημειώσουμε ότι συγκαταλέγεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ως ένας από τους 20 καλύτερους αθλητές του ανοικτού Στίβου όλων των Εποχών!!!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags