Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη
| 2022-04-29 07:46:00

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Sportdog Team
Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, πραγματοποιώντας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας στο πλαίσιο των δράσεων του «Δρόμου Εκεχειρίας 2022», εκδήλωση και εικαστική έκθεση, με τίτλο «Εὐοῖ ὠκύποδα!» (Εύγε γοργοπόδαρε!) – «Από τον Κόροιβο, στον Εμίλ Ζάτοπεκ».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και τιμήθηκαν τόσο για τις διακρίσεις τους και για την προσφορά τους στο ολυμπιακό ιδεώδες όσο και για το ήθος τους, οι αθλητές δρομείς του στίβου.

Στην εικαστική έκθεση, με τίτλο «Ευοί ωκύποδα» (Εύγε γοργοπόδαρε!) – «Από τον Κόροιβο, στον Εμίλ Ζάτοπεκ» συμμετείχαν 56 καλλιτέχνες. Συνευρέθηκαν σε κοινό διάλογο δημιουργικού πνεύματος και κοινών οραμάτων, με ποικιλία εκφράσεων, εκεί όπου γίνονται κατανοητές οι πανανθρώπινες έννοιες, συντελώντας ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με εφαλτήριο τη μοναδικότητα της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας μνήμης, έχοντας παρακαταθήκη αξιών εμπνευσμένη από το πνεύμα που μεταλαμπαδεύει ο ολυμπισμός σε ολόκληρο τον κόσμο,  με γνώση της ιστορίας και τον πνευματικό θησαυρό της τέχνης και του πολιτισμού μας, έπλασαν όμορφα ιδανικά διαχρονικής πορείας.

Όλοι οι καλλιτέχνες αποδίδουν με υψηλό καλλιτεχνικό οραματισμό τον πνευματικό πολιτισμό μας, δηλώνουν ένα ισχυρό πολιτιστικό μήνυμα, ενισχύοντας τα συναισθήματα δέους, της ηθικής υποχρέωσης προς το ιστορικό παρελθόν μας και την αποταμίευση του πολιτιστικού μας πλούτου, επιβεβαιώνοντας ότι «το ήθος προσδιορίζει την τύχη του ανθρώπου», μεταφράζοντας τη ρήση του Ηράκλειτου «Ήθος ανθρώπω δαίμων».

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, παρούσα ήταν και η ταλαντούχα ζωγράφος, Φένυ Μπούζα. Η Φένυ Μπούζα επιλέγει ένα θέμα, το εξετάζει και το επαναλαμβάνει κατ' εξακολούθηση, προκειμένου να αποκαλύψει όλες τις πλευρές του. Μοτίβα και σύμβολα του σύγχρονου τρόπου ζωής που εμπεριέχουν τα ανάλογα συναισθήματα, καθώς και κάποια ιδιαίτερα σχόλια, πρωταγωνιστούν και συνυπάρχουν μαζί με υπερ-διασημότητες του αθλητισμού. Παγκόσμια πρότυπα του σύγχρονου κόσμου, όπου ο γενικός δυναμισμός τους αποδίδεται ζωγραφικά σαν ένα συναρπαστικό και έντονο συναίσθημα, γίνονται εικόνες προς κατανάλωση, αποκτούν διάρκεια και νικάνε το χρόνο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags