Facebook Pixel Sportdog.gr | Παραγωγή του Volvo XC40 και στην Κίνα για να καλυφθεί η ζήτηση!
Άλλα Σπορ
| 2019-04-28 12:44:00

Παραγωγή του Volvo XC40 και στην Κίνα για να καλυφθεί η ζήτηση!

Sportdog Team
Παραγωγή του Volvo XC40 και στην Κίνα για να καλυφθεί η ζήτηση!

Η αύξηση της ζήτησης για το Volvo XC40 ανάγκασε την αυτοκινητοβιομηχανία να προσθέσει και το εργοστάσιο της Κίνα στην παραγωγή του.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018» θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο Luqiao, νότια της Σαγκάης, το οποίο ανήκει στη Geely, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που καταγράφει στις παγκόσμιες αγορές, όπως αναφέρει το newsauto.gr

Μέχρι σήμερα το εργοστάσιο της Volvo στο Βέλγιο αποτελούσε τη μοναδική μονάδα παραγωγής του XC40, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2017 και ήδη έχει διαθέσει πάνω από 100.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

«Η ζήτηση για το XC40 ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας», δήλωσε ο CEO της Volvo Hakan Samuelsson.

Το εργοστάσιο Luqiao κατασκευάζει ήδη το SUV 01 που πωλείται από την Lynk & CO, το άλλο εμπορικό σήμα της Geely. Επίσης, η Polestar, μια μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων που ανήκει στην Volvo και στην Geely, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το ολοκαίνουριο Purestar 2 στο Luqiao τον επόμενο χρόνο.

Τα Volvo XC40, Lynk 01 και Polestar 2 βασίζονται στο δάπεδο Compact Modular Architecture (CMA) της Volvo, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Geely, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα και σε ένα νέο SUV coupe.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της Geely, οι μονάδες παραγωγής στο Luqiao και στο Ghent της Κίνας θα επικεντρωθούν στην κατασκευή αυτοκινήτων που θα βασίζονται στο δάπεδο CMA, με εκείνες σε Torslanda (Σουηδία), Β. Καρολίνα (ΗΠΑ) και Chengdu και Daqing (Κίνα) να επικεντρώνονται σε οχήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA).

Η Volvo επανεξετάζει τις εγκαταστάσεις παραγωγής για τα μοντέλα της, καθώς ο αντίκτυπος στο κόστος του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξαπλώνεται…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags