Facebook Pixel Sportdog.gr | Επίσημο: Με 180 άλογα ο επαναστατικός κινητήρας Skyactiv-X της Mazda
Άλλα Σπορ
| 2019-06-13 09:06:00

Επίσημο: Με 180 άλογα ο επαναστατικός κινητήρας Skyactiv-X της Mazda

Sportdog Team
Επίσημο: Με 180 άλογα ο επαναστατικός κινητήρας Skyactiv-X της Mazda

Η Mazda ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα του νέου, επαναστατικού κινητήρα Skyactiv-X στο μικρομεσαίο Mazda 3, δίνοντας στη δημοσιότητα την ισχύ του αλλά και τα στοιχεία της –πολύ χαμηλής– κατανάλωσής του.

Ο νέος 4κύλινδρος, 2.0 lt. κινητήρας βενζίνης Skyactiv-X της Mazda χρησιμοποιεί την τεχνολογία SPCCI (συνδυασμός των χαρακτηριστικών ενός μοτέρ βενζίνης με ενός diesel, διαβάστε αναλυτικά εδώ) για να προσφέρει υψηλή απόδοση και παράλληλα, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Ειδικότερα, η απόδοση της ισχύος του νέου μοτέρ φθάνει τους 180 ίππους και η ροπή τα 224 Nm, με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται μόλις από τα 4.3 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 96 g/km.

Επιπλέον των παραπάνω, η Mazda εφοδιάζει τον κινητήρα με το «ήπιο» υβριδικό σύστημα Mazda M Hybrid (24-Volt), ο ηλεκτροκινητήρας του οποίου μέσω ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση φροντίζει ώστε να υποβοηθά το μοτέρ βενζίνης στο έργο του.

Ο νέος κινητήρας Mazda Skyactiv-X είναι διαθέσιμος στο Mazda 3 χάτσμπακ και σεντάν προσφέροντας επιλογή μεταξύ ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων ή ενός 6τάχυτου αυτόματου. Παράλληλα, η Mazda προσφέρει και την επιλογή για συνδυασμό του μοτέρ αυτού με την τετρακίνηση i-Activ της εταιρείας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags