Facebook Pixel Sportdog.gr | Audi A3 Sportback: O αντίπαλος της Mercedes CLA (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-01-13 10:28:00

Audi A3 Sportback: O αντίπαλος της Mercedes CLA (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Audi A3 Sportback: O αντίπαλος της Mercedes CLA (ΦΩΤΟ)

Η παρουσίαση της 4ης γενιάς του A3 πλησιάζει και σήμερα, σας παρουσιάζουμε την πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα της Sportback έκδοσης του γερμανικού premium μικρομεσαίου μοντέλου.

Μέσα από τις σελίδες του newsauto.gr σας αποκαλύψαμε πριν μερικές μέρες την πρώτη κατασκοπεία της νέας γενιάς του Α3. Σε αυτή τη νέα εποχή για την Audi, η πάλαι ποτέ 5θυρη Sportback version θα αφορά μια 4θυρη κουπέ version που θα στοχεύσει απευθείας στη Mercedes CLA.  Άλλωστε, η διεύρυνση της γκάμας της A-Class με τη νέα sedan ήταν κάτι που άνοιξε την όρεξη στους ιθύνοντες του Ίνγκολσταντ που επιθυμούν να κρατήσουν διακαώς την πρωτιά στα μικρομεσαία premium, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Έτσι, η επερχόμενη 4η γενιά του A3 θα λανσαριστεί σε μια σειρά από εκδόσεις εκτός από την hatchback. Σε αυτό το σκηνικό, το εικονιζόμενο Sportback θα κληθεί να παίξει το ρόλο της πιο σπορτίφ πρότασης στη γκάμα, υιοθετώντας στοιχεία από κουπέ μοντέλα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μοντέλο παραγωγής θα αποτελεί μικρογραφία του μεγαλύτερου Α7 Sportback.

Παρατηρώντας την κατασκοπευτική εικόνα που εξασφαλίσαμε, βλέπουμε πως το εμπρόσθιο μέρος θα δανειστεί πολλά στοιχεία από τα A1 & Q3, με τα οποία οι Γερμανοί εισήγαγαν τη νέα τους σχεδιαστική φιλοσοφία. Κύριο στοιχείο και εδώ είναι η μεγάλη εξάγωνη μάσκα με την κυψελωτή εισαγωγή για τον αέρα και τα μακρόστενα LED φωτιστικά σώματα. Ενδιαφέρον αισθητικά παρουσιάζει και το τελείωμα της οροφής, όπου η μεγάλη κλίση δημιουργεί ένα κουπέ σύνολο. Στη βάση του μοντέλου θα βρεθεί μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB με προσανατολισμό στη σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης & ντίζελ, ενώ ορισμένα εξ αυτών θα συνδυαστούν με ήπια υβριδικά συστήματα 48V.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, το Α3 θα έχει-και πάλι-μια πληθώρα εκδόσεων, μεταξύ των οποίων και μια αμιγώς ηλεκτρική. Τέλος, να σημειώσουμε πως η αποκάλυψη της νέας γενιάς του Α3 θα γίνει μέχρι τέλη του 2020 και ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει και η 4θυρη κουπέ έκδοση, με την κωδική ονομασία Sportback.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags