Facebook Pixel Sportdog.gr | Toyota Land Cruiser: Έρχεται νέα γενιά με υβριδικό σύστημα κίνησης
Άλλα Σπορ
| 2020-01-27 09:33:00

Toyota Land Cruiser: Έρχεται νέα γενιά με υβριδικό σύστημα κίνησης

Sportdog Team
Toyota Land Cruiser: Έρχεται νέα γενιά με υβριδικό σύστημα κίνησης

Το δημοφιλές μοντέλο ετοιμάζεται για ριζική ανανέωση μετά από 13 χρόνια στην αγορά.
 

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες πως η Toyota ετοιμάζει τη νέα γενιά του Land Cruiser με υβριδικό σύστημα κίνησης, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2020, όπ[ως αναφέρει το drive.gr.

Η ιαπωνική ιστοσελίδα BestCarWeb κάνει λόγο για υβριδικό σύστημα με V6 3,5 λίτρων και συνδυαστική ισχύ 300 PS, ο οποίος θα συνεργάζεται με κιβώτιο CVT και σύστημα τετρακίνησης. Το Land Cruiser αναμένεται να διατηρήσει το πλαίσιο τύπου σκάλας το οποίο συνάδει με το χαρακτήρα του, με την υιοθέτηση αρκετών εξαρτημάτων από τη σύγχρονη πλατφόρμα TNGA της Toyota.

Οι διαστάσεις της νέας γενιάς δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά, με μήκος κοντά στα 5 μέτρα και πλάτος λίγο κάτω από τα 2 μέτρα. Σχεδιαστικά, οι γραμμές του αμαξώματος θα αποτελούν φυσική εξέλιξη του σημερινού μοντέλου, με επιβλητική μάσκα, φώτα LED και τροχούς διαμέτρου έως και 20". Σημαντικά αναβαθμισμένη θα είναι η καμπίνα που θα διατηρεί την επταθέσια διάταξη, αλλά και το πακέτο τεχνολογίας Toyota Safety Sense με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά πιθανά, καθώς η Toyota έχει επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει νέα γενιά του Land Cruiser. Εξάλλου, η σημερινή γενιά J200 έκανε πρεμιέρα το μακρινό 2007, και παρόλο που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις και πολλαπλά facelift, έχει φτάσει η στιγμή για μια ανανέωση εκ βάθρων. Το δημοφιλές μοντέλο παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της γκάμας της από το 1951 μέχρι και σήμερα, με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τις 10 εκατομμύρια μονάδες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags