Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιστρέφει το VW Scirocco;
Άλλα Σπορ
| 2020-08-22 12:48:00

Επιστρέφει το VW Scirocco;

Sportdog Team
Επιστρέφει το VW Scirocco;

Μερικοί θεωρούν το Scirocco το πιο όμορφο Volkswagen της σύγχρονης εποχής. Είναι απλώς ένα μικρό hatchback που προσποιείται ότι είναι σπορ αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα οι αναλογίες του εντυπωσιάζουν και πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέψει, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Δυστυχώς, η Αμερική δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ένα σύγχρονο Scirocco, και στοιχηματίζουμε ότι ο πρώην παρουσιαστής του Motor Trend, Jason Cammisa, θα ήθελε πολύ να το αποκτήσει, αφού είναι πολύ πιστός θαυμαστής / ιδιοκτήτης του παλιού «ξεχασμένου» Scirocco. Μάλιστα δεν κατέχει ένα από αυτά αλλά δυο παρακαλώ. Πώς και δεν βλέπει η VW πως αυτή η αγορά έχει ψωμί;

Η VW σταμάτησε να κατασκευάζει το τελευταίο Scirocco το 2017 και έκτοτε πέρασε στην αφάνεια. Θα μπορούσατε να πείτε ότι το Golf GTI το σκότωσε, καθώς υιοθετούσε πάντα καλύτερη τεχνολογία. Αλλά δεν ισχύει απόλυτα. Όταν το Scirocco κυκλοφόρησε το 2008, ήταν φθηνότερο από ένα GTI, παρόλο που ήρθε με τον ίδιο κινητήρα 2.0 TSI 200 ίππων. Αργότερα όμως, το GTI έλαβε επιπλέον ισχύ από το coupe και η διαφορά τιμής άρχισε να συρρικνώνεται.
Γνωρίζοντας ότι στο ευρύ κοινό μπορεί να μην αρέσει ένα μικρό τρίθυρο κουπέ, η Volkswagen παρουσίασε επίσης το Passat CC. Αυτό βγήκε επίσης το 2008 και πουλήθηκε μέχρι το 2017, όταν ο αντικαταστάτης του έφτασε με τη μορφή του Arteon.

Τα Scirocco και CC έχουν πραγματικά μερικά κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα, το φαρδύ πίσω μετατρόχιο εκλάπη από το Passat. Τα κουπέ διαθέτουν πόρτες χωρίς πλαίσιο, χαμηλή θέση καθίσματος και μοιράζονται διάφορα μέρη, από κινητήρες έως οθόνες και τιμόνια, όπως έγινε και με το CC δηλαδή, υιοθετώντας τα αυτούσια από το τρίθυρο κουπέ, το Scirocco. Η Volkswagen είναι απίθανο να επαναφέρει στη ζωή το Scirocco, αλλά καλό είναι να τους δώσουμε ιδέες μήπως και το επανεξετάσουν. Εδώ έχουμε μια απόδοση από έναν Ισραηλινό σχεδιαστή που (superrenderscars) και διαθέτει το μπροστινό άκρο του νέου Arteon R. Πολύ καλό…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags