Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πρωτότυπο όχημα της Hyundai για παιδιά και εφήβους!
Άλλα Σπορ
| 2020-09-12 14:19:00

Το πρωτότυπο όχημα της Hyundai για παιδιά και εφήβους!

Sportdog Team
Το πρωτότυπο όχημα της Hyundai για παιδιά και εφήβους!

Η Hyundai εξελίσσει το ιδιαίτερης φιλοσοφίας και σχεδίασης μοντέλο Soapbox, που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, όπως αναφέρουν στο newsauto.gr.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα της κορεατικής φίρμας αποτελεί προϊόν του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού κέντρου της και διαθέτει εμφανείς επιρροές από το πρωτότυπο Hyundai 45, που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 και κινούταν με την αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως διακρίνουμε από την μία και μοναδική εικόνα, το Hyundai Soapbox διαθέτει αμάξωμα με έντονες γωνίες, βαμμένο σε έντονο κίτρινο χρώμα, άκαμπτους άξονες εν είδει ανάρτησης και εκτεθειμένους τροχούς. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το πότε η Hyundai θα το βγάλει σε παραγωγή ή θα το λανσάρει ως κιτ συναρμολόγησης, παρά μόνο ότι θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όσοι δεν θυμούνται τι είναι τα soapbox οχήματα, να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για αυτοσχέδια μοντέλα, χωρίς κινητήρα, τα οποία ήταν ευρέως διαδεδομένα στην δεκαετία του ’20, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονταν και αγώνες. Τα αυτοκίνητα που κατασκεύαζαν τα παιδιά ήταν απ’ ό,τι υλικά μπορείτε να φανταστείτε. Ρόδες από παιδικά καροτσάκια, ξύλινα κιβώτια και κουτιά αποθήκευσης σαπουνιών είναι μόνο κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνταν, απ’ όπου πήρε και το όνομα soapbox. Το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ανέβηκε κατακόρυφα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όταν η Chevrolet αποτέλεσε τον βασικό χορηγό και χιλιάδες άνθρωποι συνέρρεαν για να τους  παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags