Facebook Pixel Sportdog.gr | Ford Mustang Mach 1 με 475 ίππους! (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-11-23 12:40:00

Ford Mustang Mach 1 με 475 ίππους! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ford Mustang Mach 1 με 475 ίππους! (ΦΩΤΟ)

Η νέα Mustang Mach 1 χαρακτηρίζεται από τον αναβαθμισμένο V8 αλλά και το βελτιωμένο στήσιμο, ενώ θα πωλείται και εκτός ΗΠΑ σε αντίθεση με τη Shelby GT350 που αντικαθιστά.

Η Ford αναφέρει ότι η νέα προσθήκη στη σειρά «γεφυρώνει το χάσμα» μεταξύ Mustang και GT500, με τη GT350 να παραμένει εκτός παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ιστότοπος Ford Authority ισχυρίζεται ότι έχει επιβεβαίωση από τη Ford ότι η Mach 1 θα “πωληθεί παγκοσμίως”. Ένας εκπρόσωπος της Ford δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τις σχετικές αναφορές.

Όπως και με τις προηγούμενες Mach 1, η τελευταία ξεχωρίζει από το τυπικό αυτοκίνητο με ένα πακέτο αμαξώματος προσανατολισμένο στις επιδόσεις. Το πιο προφανές στοιχείο είναι το εξατομικευμένο μπροστινό άκρο «καρχαρία», το οποίο έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση και διαθέτει μια μοναδική τρισδιάστατη μάσκα, ρετρό στιλ και νέες εισόδους αέρα.

Οι απανταχού βελτιώσεις σημαίνουν πως αυτή η Mach 1 προσφέρει 22% περισσότερη ισχύ από μια Mustang GT με Performance Pack.

Τα επιπλέον στοιχεία στην εξωτερική εμφάνιση κάνουν τη διαφορά, ενώ, ένα σετ τροχών αλουμινίου 19 ιντσών και πέντε ακτίνων εμπνέεται από τα Magnum 500 που φορά και η αρχική Mach 1 .

Η Mustang Mach 1 αποδίδει 475 ίππους μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης του V8 5.0 λίτρων της Mustang, με την αναβάθμιση στους αριθμούς ισχύος και ροπής να προκύπτουν από τη νέα πολλαπλή εισαγωγής, το ψυγείο λαδιού αλλά και το νέο φίλτρο λαδιού που προέρχεται από τη Shelby GT350.

Τα στοιχεία απόδοσης δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά οι αεροδυναμικές και μηχανικές αναβαθμίσεις σημαίνει πως η Mach 1 είναι πιθανό να ρίξει εύκολα τον τυπικό χρόνο των 4,3 δευτερολέπτων στην επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h.

H Mach 1 στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου από τη Shelby – και συνδυάζεται με τον συμπλέκτη διπλού δίσκου και βραχυκύκλωμα γρανάζι από το Mustang GT. Το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων διατίθεται προαιρετικά.

Ένα προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο συμβάλλει επίσης στην αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 128% επιπλέον της Mustang GT. Οι τροχοί είναι επίσης φαρδύτεροι και το στήσιμο πιο δυναμικό.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags