Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Porsche 928; Θα πάθεις την πλακάρα σου (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2021-03-19 09:10:00

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Porsche 928; Θα πάθεις την πλακάρα σου (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Porsche 928; Θα πάθεις την πλακάρα σου (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η Porsche 928 να έχει καταργηθεί εδώ και 26 χρόνια από τη γκάμα της γερμανικής εταιρείας, όμως η γοητεία της συνεχίζει να έχει αντίκτυπο στο αυτοκινητιστικό στερέωμα. Ανάμεσα στους θαυμαστές του μοντέλου είναι και ο 23χρονος ανεξάρτητος σχεδιαστής Euan McPherson από τη Σκωτία, ο οποίος οραματίστηκε την επιστροφή της Porsche 928 ως ένα σύγχρονο πολυτελές GT, όπως αναφέρει το drive.gr.

Να θυμίσουμε πως η Porsche 928 έκανε πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης του 1977 ως η ναυαρχίδα της Στουτγκάρδης με κινητήρα V8 τοποθετημένο εμπρός, πίσω κίνηση, ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, φουτουριστικό σχεδιασμό αμαξώματος και πολυτελή καμπίνα 2+2. Το μοντέλο που εξελίχθηκε ως πιθανός αντικαταστάτης της 911 υπό την προεδρία του Dr Ernst Fuhrmann ήταν ένα γνήσιο Grand Tourer που συνδύαζε τις αρετές ενός σπορτσκαρ και μιας πολυτελόυς λιμουζίνας. 

Μεταξύ 1977 και 1995 η Porsche πούλησε συνολικά 61.000 μονάδες από τις διάφορες εκδόσεις της 928. Το μοντέλο δέχθηκε μια σειρά από αναβαθμίσεις μέσα στα 18 χρόνια της παραγωγής του, όμως ποτέ δεν απέκτησε αντικαταστάτη.

Η σύγχρονη μετενσάρκωση της Porsche 928 που δημιούργησε ο Euan McPherson, διατηρεί τις αναλογίες του αρχικού μοντέλου με μακρύ καπό, τονισμένους ώμους και αεροδυναμική γραμμή της οροφής προς τα πίσω, όπως και την χαρακτηριστική γραμμή παραθύρων στο προφίλ. Οι εντονότερες καμπύλες, οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου και τα φουσκωμένα φτερά κάνουν το αμάξωμα να μοιάζει πιο μυώδες.

Στο εμπρός μέρος τα στρογγυλά pop-up φώτα της πρώτης 928 έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο γωνιώδη φανάρια LED πάνω στα φτερά, το καπό έχει κεντρική εσοχή ενώ ο προφυλακτήρας έχει μεγάλες εισαγωγές αέρα και σπλίτερ. Το μεγαλύτερο αισθητικό ενδιαφέρον έχει η ουρά (όπως σε κάθε 928) με ενιαία φώτα LED στα πρότυπα της σύγχρονης σχεδιαστικής ταυτότητας της Porsche, έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ, ενσωματωμένη αεροτομή τύπου "duck tail" και ένα μεγάλο διαχύτη στον προφυλακτήρα.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως τα σχέδια που βλέπετε αφορούν project ελεύθερου χρόνου ανεξάρτητου σχεδιαστή και δεν σχετίζονται με την Porsche. Παρόλα αυτά, στο υποθετικό σενάριο που η Porsche 928 επέστρεφε στην παραγωγή θα μπορούσε να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Aston Martin Vanquish και η Bentley Continental GT.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags