Facebook Pixel Formula 1: Συναγερμός για το Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία - Νέοι βομβαρδισμοί στη Τζέντα (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2022-03-25 19:16:00

Συναγερμός για το Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία: Νέοι βομβαρδισμοί στη Τζέντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Συναγερμός για το Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία: Νέοι βομβαρδισμοί στη Τζέντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Δυτική Σαουδική Αραβία, καθώς νέοι βομβαρδισμοί έπληξαν τη Τζέντα εν μέσω Γκραν Πρι της Formula 1, που διεξάγεται στην πόλη από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 27/3.

 

Formula 1: Συγκεκριμένα, αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού κολοσσού ARAMCO στην Τζέντα και αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν μία μεγάλη πυρκαγιά να έχει ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις. 

Μάλιστα, την στιγμή της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη τα πρώτα δοκιμαστικά στην πίστα της Τζέντα, με τον καπνό να είναι ορατός ακόμη και από την πίστα. Επιπλέον, όλες οι πτήσεις από και προς την πόλη της Σαουδικής Αραβίας ακυρώθηκαν.

Οι Χούτι θεωρούν ότι η Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο της Υεμένης το 2015 και γι' αυτό στοχεύουν συχνά αεροδρόμια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ARAMCO είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως και ένας από τους πιο σημαντικούς σπόνσορες της Formula 1, ενώ το όνομά της έχει μπει φέτος και στο όνομα της Aston Martin η οποία ονομάζεται Aston Martin ARAMCO Cognizant F1 Team.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags