Facebook Pixel Ράλι Ακρόπολις: Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της υπερειδικής του Ράλι Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ
Άλλα Σπορ
| 2022-08-25 19:35:00

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της υπερειδικής του Ράλι Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

Sportdog Team
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της υπερειδικής του Ράλι Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Ράλι Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει προς το τέλος της και σήμερα οι διοργανωτές του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) έδωσαν στη δημοσιότητα το σχέδιο της υπερειδικής διαδρομής, η οποία θα «ανοίξει την αυλαία» του φημισμένου Ράλι στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Ράλι Ακρόπολις: Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Ράλι Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει προς το τέλος της και σήμερα οι διοργανωτές του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) έδωσαν στη δημοσιότητα το σχέδιο της υπερειδικής διαδρομής, η οποία θα «ανοίξει την αυλαία» του φημισμένου Ράλι στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα αγωνιστούν ανά ζεύγη σε μια παράλληλη ειδική διαδρομή μήκους 1,95 χιλιομέτρων που θα στηθεί στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η κατασκευή του χώρου, η οποία θα «ξυπνήσει» μνήμες από την υπερειδική που διεξήχθη το 2005 στο Ολυμπιακό Στάδιο, αρχίζει άμεσα και θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, ενώ για τη διαδρομή 16 στροφών που περιλαμβάνει μια γέφυρα και ένα άλμα θα χρειαστούν 200 εργαζόμενοι, 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνοι χάλυβα και 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία.

Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις κερκίδες του χωρητικότητας 69.000 θεατών σταδίου, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ενώ νωρίτερα θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του, όπου θα εξελίσσονται παράλληλες δραστηριότητες. Η προπώληση των εισιτηρίων για την υπερειδική συνεχίζεται, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ενώ συνολικά 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή τα 18,5 ευρώ. Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απευθείας το εντυπωσιακό θέαμα από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο Ράλλυ Ακρόπολις κανάλι της COSMOTE TV.

Ωστόσο, η μεγάλη γιορτή του αγώνα θα έχει αρχίσει πολύ πριν τις 19:30, με δεδομένο ότι οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16:30. Ειδικότερα:

- Στις 16:30 θα αρχίσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή, είτε με scooter.

- Στις 17:00, στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC, το οποίο μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμη περισσότερες προοπτικές, ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports.

- Στις 18:30 οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλι στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο Ράλι Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

- Στις 18:30 το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck να δίνει τον παλμό λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα.

- Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.

- Στις 19:45 οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, γνωστός για το πάθος του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δίπλα του, για το σχολιασμό του αγώνα και συνεντεύξεις από τους οδηγούς, οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, Τάκης Πουρναράκης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, θα μεταφέρουν κάθε στιγμή της δράσης στους θεατές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags