Facebook Pixel Sportdog.gr | CUPRA: Δεν μπορείτε να πιστέψετε τι υλικά χρησιμοποιεί
Άλλα Σπορ
| 2023-01-31 03:15:00

CUPRA: Δεν μπορείτε να πιστέψετε τι υλικά χρησιμοποιεί

Sportdog Team
CUPRA: Δεν μπορείτε να πιστέψετε τι υλικά χρησιμοποιεί

Ο ρόλος της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Η CUPRA αποκάλυψε το συναρπαστικό της όραμα για το 2025 πριν από λίγους μήνες, σχεδιάζοντας το μέλλον της με τρεις νέους εξηλεκτρισμένους ήρωες για μια νέα εποχή - το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel. Αυτό το μέλλον δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό, αλλά και πιο βιώσιμο, ειδικά όσον αφορά στη σχεδίαση των μοντέλων. Εφαρμόζοντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η CUPRA δημιούργησε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία όπου τα υλικά μεταμορφώνονται για να αποκτήσουν νέα αξία, αποδεικνύοντας ότι η βιωσιμότητα και το συναίσθημα ενώνονται τέλεια για να γοητεύσουν τις νέες γενιές.

Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές εργάζονται με φυσικές ίνες από φυτά όπως το λινάρι ή η κάνναβη για να κατασκευάσουν μέρη που μέχρι τώρα ήταν κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Αυτά τα φυτά έχουν επίσης την ιδιότητα να απορροφούν μεγάλη ποσότητα CO2, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπτυξή τους είναι ευεργετική για το περιβάλλον.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η νέα ερμηνεία του σχεδιασμού, η βιωσιμότητα έχει πάει χέρι-χέρι με τη δημιουργικότητα και τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες. Ο παραμετρικός σχεδιασμός ήταν το κλειδί για αυτόν τον μετασχηματισμό, όπως και η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Τα υφάσματα παίζουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Στην ομάδα Color & Trim συνεχίζουν την πορεία που ξεκίνησαν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας vegan δέρμαστο CUPRA Born. Και προχωρούν ένα βήμα παραπέρα με την εισαγωγή της τεχνολογίας 3D επίπεδης πλέξης, στην οποία τα υφάσματα δημιουργούνται εξ ολοκλήρου στα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η σπατάλη.

​ΠΗΓΗ: star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags