Facebook Pixel Δεν ακύρωσε το παρελθόν του
| 2012-09-22 13:59:00

Δεν ακύρωσε το παρελθόν του

Δεν ακύρωσε το παρελθόν του

Eπειδή σπάνια λέω καλή κουβέντα για άνθρωπο, όσες φορές το κάνω, το ευχαριστιέμαι. Κι όταν μάλιστα αφορά πρόσωπα που δεν έχω ανταλλάξει ούτε καλημέρα. Οπως στην προκειμένη περίπτωση ο Στράτος Περπέρογλου. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Και για να τα λέμε όλα, έναν πόντο γενικά οι μπασκετμπολίστες τον έχουνε. Είναι πιο μπροστά από τους ποδοσφαιριστές σε θέματα παιδείας και συμπεριφοράς. Υστερα από πέντε χρόνια λοιπόν στον Παναθηναϊκό, ο Περπέρογλου πέρασε απέναντι. Πήγε στον Ολυμπιακό.

Κι ούτε είναι ο πρώτος που έκανε αυτή τη διαδρομή ή την αντίστροφη ούτε ο τελευταίος. Σε συνέντευξη που έδωσε, όμως, μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ο λόγος του αλλά και το θάρρος της γνώμης του. Οταν ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό.

Αλλος στη θέση θα έφευγε από τη δύσκολη θέση με μια εύκολη αλλά και ωραιότατη ντρίμπλα: Θα έλεγε δηλαδή «έχει γυρίσει σελίδα στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Με ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον. Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν. Τις αναμνήσεις μου από τον Παναθηναϊκό τις κρατάω για τον εαυτό μου».

Ξεφεύγεις δηλαδή από τη δύσκολη θέση κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ούτε τους παλιούς φίλους δυσαρεστείς ούτε τους καινούργιους γλείφεις. Ο Περπέρογλου όμως δεν πήγε πάσο στην ερώτηση. Την απάντησε και με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα: «Ηταν πέντε πολύ όμορφα χρόνια στην καριέρα μου, πήρα αρκετούς τίτλους, πιστεύω ότι βελτιώθηκα ως παίκτης και δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Για να το πω απλά, η θητεία μου στον Παναθηναϊκό με ευεργέτησε και θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν με βοήθησε στην καριέρα μου. Επαιξα στην κορυφαία ομάδα της τελευταίας δεκαετίας... Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω μετανιώσει που έπαιξα για τον Παναθηναϊκό και για τον Ομπράντοβιτς».

Την ώρα λοιπόν που ο Δημητράκης και οι αδελφοί Κώστας και Παναγιώτης έχουνε βγει στα κεραμίδια και τσακώνονται σαν τους γάτους, ο Περπέρογλου δίνει μαθήματα συμπεριφοράς. Οχι μόνο δεν σβήνει τα πέντε χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό, αλλά τα τιμάει και με το παραπάνω. Χωρίς να υπολογίζει και να μετράει ότι θα ενοχληθούν τα νέα του αφεντικά και οι οπαδοί της νέας του ομάδας.

Δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ότι «έπαιξα στην κορυφαία ομάδα της τελευταίας δεκαετίας». Οταν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πιστεύουν και λένε ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα λόγω της διαιτησίας. Ο Περπέρογλου για κανέναν λόγο δεν θέλησε να ακυρώσει το παρελθόν του. Να ακυρώσει τη δουλειά του, τον ιδρώτα του κι αυτά που κατέκτησε σαν αθλητής.

Δεν σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό, τον Ομπράντοβιτς ή τον κόσμο που θα τον βρίζει αύριο όταν θα πάει σαν αντίπαλος στο ΟΑΚΑ. Σεβάστηκε πάνω απ' όλα τον εαυτό του. Δεν θέλησε να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους οπαδούς της καινούργιας του ομάδας.

Δεν μίλησε σαν μισθοφόρος. Μίλησε σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. Είπε με τον τρόπο του ότι ο Ολυμπιακός τον πληρώνει για το συμβόλαιό του που αρχίζει από τώρα. Οχι για να διαγράψει τα πέντε χρόνια της αθλητικής και όχι μόνο ζωής του στον Παναθηναϊκό. Αυτά.

Στον Παναθηναϊκό πολλά λένε και λίγα κάνουν

ΜΕΤΑ το μηδέν-μηδέν με τη Μάλαγα ο κύριος Γιάννης δήλωσε ότι θα γκρεμίσει την «παράγκα» (σ.σ. την ελληνική και όχι κάποια ευρωπαϊκή, προς άρση παρεξήγησης). Μετά το 1-1 με τα Γιάννενα έβαλε μπροστά το θέμα της επιστροφής της Λεωφόρου. Αμέσως μετά το 0-1 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό πήρε τηλέφωνο τον Φερέιρα και του είπε «σε στηρίζω». Ούτε μετά τα τρία γκολ στο Μάριμπορ κρύφτηκε. Βγήκε αμέσως και πάλι μπροστά: «Θα μιλήσω σαν απλός οπαδός κι όχι σαν ηγέτης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Διοίκηση, παίκτες, προπονητής και να προχωρήσουμε μπροστά».

Οχι σαν τον Βαγγέλη, δηλαδή, που μετά την ήττα από τη Σάλκε κρύφτηκε. Ο Αλαφούζος, αντίθετα, είναι πάντα παρών. Τι θέλει να πει ο ποιητής Καίσαρης με όλα αυτά; Οτι στον Παναθηναϊκό πολλά λένε και λίγα κάνουνε. Πολλά λόγια, πολλές ανακοινώσεις, πολύ μπλα μπλα, αλλά η ομάδα δείχνει σαν ένα καράβι που πάει μόνο του. Οπου τη φυσάει ο άνεμος κάθε φορά. Χωρίς σχέδιο, χωρίς καπετάνιο, χωρίς πυξίδα και με τους ποδοσφαιριστές να μπαίνουνε στο γήπεδο όπως παίζουνε διπλό στις προπονήσεις παντρεμένοι εναντίον ανύπαντρων. Με την ομάδα, επαναλαμβάνω, υπάρχει κανείς που να ασχολείται στον Παναθηναϊκό;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι σχέση μπορεί να έχουν τα -2 εκατομμύρια στο μπάτζετ του Ολυμπιακού με τα δύο γκολ της Σάλκε;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags