Facebook Pixel Ωραία πράγματα
| 2012-10-22 15:24:00

Ωραία πράγματα

Ωραία πράγματα

Τέτοια συνάντηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού έχουμε να ζήσουμε από το 1996. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Η συγκυρία οι ερυθρόλευκοι να είναι πρωταθλητές, να κρατούν ανέπαφο τον κορμό τους και οι πράσινοι να έχουν αλλάξει εκ βάθρων το ρόστερ τους είναι μοναδική. Ως αποτέλεσμα βγάζουμε από την εξίσωση τον παράγοντα προϊστορία αφού αυτό που θα παραταχθεί στο παρκέ για το ντέρμπι δεν έχει κοντινό προηγούμενο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μία αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση με την περυσινή όπου ο Παναθηναϊκός εμφάνιζε στα χαρτιά σημαντική διαφορά σε μονάδες αλλά ο Ολυμπιακός τον υπέταξε με την ομάδα του; Όχι διότι οι πρωταθλητές δεν διαθέτουν την πληθώρα των πεπειραμένων παικτών που αποτελούν εγγύηση σταθερότητας, ούτε  ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον δρόμο της ενθουσιώδους αντίδρασης.

Από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσουμε γι αυτό τον αγώνα. Θα ακουμπήσουμε στην λογική βάση η οποία δίνει ένα προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ομάδα έτοιμη, σχεδόν πλήρης, με ελάχιστες προσθήκες σε σχέση με πέρυσι, πεινασμένη για περισσότερες επιτυχίες απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο ο οποίος άλλαξε τα πάντα. Συν τις άλλοις ο Παναθηναϊκός ακόμα προσπαθεί να καταλάβει αν ο Άρμστρονγκ είναι χρήσιμος ενώ ο Λάσμε μοιάζει να απέχει από το επίπεδο ετοιμότητας.

Δεν ξέρουμε ποιος Ολυμπιακός...

Έχοντας αυτά τα δεδομένα γιατί δεν δίνουμε από τώρα τον αγώνα στην ομάδα του Πειραιά; Διότι τόσο με την Εφές στην Πόλη όσο και με τον ΠΑΟΚ για 25 λεπτά, δεν μας έδειξε κανένα από τα καλά της στοιχεία. Δεν ξέρουμε ποιος Ολυμπιακός θα εμφανιστεί στο παρκέ. Δεν γνωρίζουμε αν θα βγάλει την ίδια φρεσκάδα, αν θα παίξει με την ίδια ταχύτητα, αν θα παρουσιαστεί συγκεντρωμένος στην αποστολή όπως έκανε πέρυσι μετά τον Φεβρουάριο.

Οι εκπλήξεις του Πεδουλάκη...

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα είναι πιο συγκεκριμένος. Πρώτος πόλος ο Διαμαντίδης με τον Σχορτσιανίτη και δεύτερος οι σουτέρ. Ο Διαμαντίδης θα πάρει τις πρώτες επιθέσεις, μετά θα μπει ο Σόφο ο οποίος θα έχει γερές κόντρες με Ντόρσεϊ ίσως και Χάινς, θα βγουν ελεύθερα σουτ για Πάνκο, Μπράμο, Μασιούλις και Τσαρτσαρή. Ο Πεδουλάκης γνωρίζει άριστα πως την δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα του έχει χαμηλό ταβάνι αλλά μπορεί να το φτάσει. Εκπλήξεις; Ίσως να δούμε τον Ξανθόπουλο για την άμυνα στον Σπανούλη και λίγο περισσότερο την μπάλα στα χέρια του Διαμαντίδη για να περιορίζονται τα κενά διαστήματα.

Οι βοήθειες στο μαρκάρισμα του 'Σόφο"

Τι περιμένουμε από τον Ολυμπιακό; Σίγουρα βοήθειες στο μαρκάρισμα του Σόφο και διάθεση για πολύ τρέξιμο, αφού ο γρήγορος ρυθμός δεν αντιμετωπίζεται από τον αντίπαλο. Στην επίθεση θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να «κτυπήσει» με πικ εν ρολ τον Άρμστρονγκ ή τον Σόφο. Ένα ζήτημα θα είναι τα ελεύθερα σουτ που δόθηκαν σε...ποσότητες στην Εφές. Θα επιλέξει ο Μπαρτζώκας πιο πιεστική άμυνα στο Διαμαντίδη επιτρέποντας πάντα ένα ελεύθερο τρίποντο;

Μπορούν να συμβούν τα πάντα...

Εν κατακλείδι, προκύπτουν αρκετά αγωνιστικά ερωτήματα και ως αποτέλεσμα δεν γίνεται παρά να είσαι ενθουσιασμένος που αυτό το ντέρμπι γίνεται σε αχαρτογράφητα...νερά. Μπορούν να συμβούν τα πάντα, να εμφανιστεί το πλέον απίθανο σενάριο και να τα ανατρέψει όλα. Θέλετε μια...αλήθεια; τα τελευταία χρόνια οι αγώνες του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, πέραν του ενδιαφέροντος για την νίκη, έφταναν να γίνονται βαρετοί. Πικ εν ρολ ο ένας, απομόνωση ο άλλος. Μέτρα και αντίμετρα μέχρι που αλληλοεξουδετερώνονταν.

Δεν έχουμε πολλούς κορυφαίους αθλητές...

Σύμφωνοι, μόλις, μεγάλοι παίκτες έπιαναν την μπάλα, αφού το πλάνο δεν έβγαινε απολάμβανες μπάσκετ. Τώρα δεν έχουμε πολλούς κορυφαίους αθλητές, αλλά σίγουρα θα δούμε ομάδες πεινασμένες για νίκη, μερικώς ισορροπημένες, δύο προπονητές που απαιτούν από τον εαυτό τους νίκη στο πρώτο τους ντέρμπι, δύο μεγάλους ηγέτες ένας εναντίον ενός, τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες ομάδες της ηπείρου μας σε παιχνίδι το οποίο στο μυαλό τους είναι δίχως αύριο. Ωραία πράγματα.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags