Facebook Pixel Γιορτή στο Περιστέρι!
| 2012-10-22 21:11:00

Γιορτή στο Περιστέρι!

Γιορτή στο Περιστέρι!

41 κεράκια σβήνει σήμερα το καμάρι του Περιστερίου, το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, που ιδρύθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1971 από τον Πλούταρχο Βυλλιώτη για να κάνει περήφανους όλους τους Περιστεριώτες.

Ο μεγάλος Γιώργος Αγιασωτέλης θυμάται και μιλά στο www.peristeribc.gr!

Τα 41α του γενέθλια γιορτάζει σήμερα η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Περιστερίου εβρισκόμενη στα μεγάλα σαλόνια της Α1. Εκεί που μεγαλούργησε και έγραψε ιστορία, εξασφαλίζοντας ακόμη και την έξοδό της στην Ευρωλίγκα!
Εκτός του πατριάρχη Πλούταρχου Βυλλιώτη, ιδρυτικά μέλη της ομάδας ήταν ακόμη 25 άτομα.
Αναλυτικά: 1) Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, 2) Τσακίρης Νικόλαος, 3) Βλάσσης Γεώργιος, 4) Βλάσης Αναστάσιος, 5) Βυλλιώτης Πλούταρχος, 6) Μουγιάκος Πέτρος, 7) Μουγιάκος Μιχαήλ, 8 ) Τζούμας Αθανάσιος, 9) Χάτσιος Μιχαήλ, 10) Γκιουζέλης Παύλος, 11) Πέππας Νικόλαος, 12) Γεράσης Αθανάσιος, 13) Ασημακόπουλος Θεοχάρης, 14) Οικονόμου Αλέξανδρος, 15) Κούβαρης Πέτρος, 16) Μάνδρος Στέφανος, 17) Κλεάνθης Αλέξανδρος, 18) Λυμπερόπουλος Δημήτριος, 19) Λόγιος Παναγιώτης, 20) Παπανδρέου Χαράλαμπος, 21) Καρατζάς Ευάγγελος, 22) Κωνσταντίνου Μάριος, 23) Καραβιάς Νικόλαος, 24) Γολεμάτης Θεόδωρος, 25) Μαντζώρος Γεώργιος, 26) Αποστολόπουλος Αθανάσιος.

Οι μεγάλες στιγμές

Το 1989 η ομάδα του Περιστερίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 σε συνδυασμό με τη χρήση του γηπέδου «Ανδρέας Παπανδρέου», που αποτελεί ακόμη την έδρα της! Οι 7 συμμετοχές στο Κύπελλο Κόρατς (1992, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998 και 2000) την επόμενη δεκαετία


O κόουτς των επιτυχιών, Αργύρης Πεδουλάκης με τον αξέχαστο, Αλφόνσο Φορντ

ήταν η επιβράβευση και η απόδειξη της οργανωμένης λειτουργίας της ομάδας που πλέον είχε ταυτιστεί με το δήμο του Περιστερίου.
Το 2001 ήταν η κορυφαία στιγμή για το Περιστέρι καθώς ισοβάθμησε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο και για 5 πόντους παθητικό αναδείχθηκε δεύτερο. Στα πλέι οφς κατατάχθηκε στην τρίτη θέση κερδίζοντας το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Το 2003 αγωνίστηκε στο Champions Cup και το 2004 στη Fiba Europe League.
Τα τμήματα υποδομής του Περιστερίου, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ομάδας. Μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία χιλιάδες παιδιά αθλούνται και βρίσκουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους. Αυτά τα τμήματα υποδομής μετρούν 3 πρωταθλήματα Ελλάδος. Τη σεζόν 1982-83 το παιδικό, τη σεζόν 1985-86 αλλά και τη σεζόν 1996-97 το εφηβικό βρέθηκαν στην κορυφή!
Οι μεγάλοι παίκτες


Ο αξέχαστος Όντι Νόρις

Αρκετοί σπουδαίοι αθλητές φόρεσαν τη φανέλα του Περιστερίου. Δείτε μερικούς εξ’ αυτών…
ΕΛΛΗΝΕΣ: Άγγελος Κορωνιός, Αργύρης Πεδουλάκης, Γιώργος Αγιασωτέλης, Νίκος Κασουρίδης, Δημήτρης Τσαγκόπουλος, Γιάννης Μυλωνάς, Νίκος Φάσουρας, Γιώργος Μακαράς, Θοδωρής Αποσκίτης, Θύμιος Μπακατσιάς, Μανόλης Παπαμακάριος, Μιχάλης Πελεκάνος, Κώστας Τσαρτσαρής, Τζαννής Σταυρακόπουλος.
ΞΕΝΟΙ: Γκρεγκ Τσερτς, Όντι Νόρις, Λανς Μπέργουολντ, Ράντι Ουάιτ, Πριστ Λοτερντέιλ, Έρικ Μικ, Αλφόνσο Φορντ, Μπάιρον Ντίκινς, Μίλαν Γκούροβιτς, Μάρκο Γιάριτς, Φεράν Μαρτίνεθ, Αλεξέι Ζεβροσένκο.
Ο Γιώργος Αγιασωτέλης θυμάται…

Ο Γιώργος Αγιασωτέλης αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του Γ.Σ.Π. Και μόνο το ότι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα και ο πρώτος που έφυγε με μεταγραφή (για την ΑΕΚ) λέει πολλά. Ο κ. Αγιασωτέλης μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις του από εκείνα τα χρόνια, ενώ προανήγγειλε την παρουσία του στις εξέδρες του κλειστού στο προσεχές παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών.
«Αν μπορούσα να τα πουλήσω τα πάντα εκτός από τη γυναίκα και το παιδί μου και να γυρνούσα πίσω στην εποχή που έπαιζα στο Περιστέρι, θα το έκανα», τόνισε στο www.peristeribc.gr πριν κάνει μια μικρή αναδρομή στην πορεία του στην ομάδα ενθυμούμενος ανθρώπους στους οποίους οφείλει πολλά:

«Το 1972 ξεκίνησα στο παιδικό του Περιστερίου. Παρέμεινα στο σύλλογο ως το 1981, όταν και πήρα μεταγραφή για την ΑΕΚ.
Μια ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Θεοδωρόπουλο, Πέππα, Κοτσώνη, Μουγιάκο, Κατσίκη και Παπαχατζή, με πατέρα όλων των Πλούταρχο Βυλλιώτη, ήταν αυτή που μάζεψε εμένα και πολλά ακόμη παιδιά στο Περιστέρι. Ήταν σαν δεύτεροι γονείς μας.
Είναι ευλογία για μένα που γεννήθηκα βιολογικά και αγωνιστικά στο Περιστέρι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια σημαντική στιγμή από την θητεία μου στην ομάδα. Ξεχωρίζω ολόκληρη τη θητεία μου. Όλα αυτά που ζήσαμε».

«Ήμασταν μια σπουδαία παρέα»

Όσο για τους συμπαίκτες που ξεχωρίζει; «Σπουδαίοι παίκτες, όπως οι Παύλος Αραποστάθης, Παύλος Σιδέρης, Θανάσης Σβετζούρης, Γιώργος Κολτσίδας και Φίλιππος Κότσης, αγκάλιασαν εμένα και του πιο νέους αθλητές και μας έβαλαν σε αυτή τη σπουδαία παρέα».
Σχετικά με το αν μπορούσε τότε να φανταστεί πως το Περιστέρι θα έφτανε να πρωταγωνιστεί στην Α1 και να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, σημείωσε: «Τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως κάποια στιγμή το Περιστέρι θα συμμετείχε σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως η Ευρωλίγκα. Φαινόταν, βέβαια, πως όλη αυτή η προσπάθεια θα έβγαζε σε κάτι πολύ μεγάλο. Δεν μπορούσαμε, όμως, να το προβλέψουμε κιόλας. Αυτό το πολύ μεγάλο συνοψίζεται σε όλους εκείνους που θυσίασαν πολλά για την ομάδα».
«Όλοι γήπεδο με Απόλλωνα».

Κλείνοντας, προανήγγειλε την παρουσία του στο γήπεδο στο ματς με τον Απόλλωνα καλώντας όλους τους φιλάθλους να πράξουν το ίδιο: «Δίνουμε όλοι ραντεβού στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” την προσεχή εβδομάδα (σ.σ. Σάββατο ή Κυριακή) για το ματς με τον Απόλλωνα Πατρών! Εκτός απροόπτου, θα είμαι και εγώ εκεί»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags