Facebook Pixel Τη ...Μασιούλησε!
Μπάσκετ
| 2012-10-26 23:13:00

Τη ...Μασιούλησε!

Τη ...Μασιούλησε!

Η ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ξύπνησε τον Παναθηναϊκό. Με εμφάνιση από τα παλιά, κέρδισε άνετα 85-67 την Ολίμπια στη Λουμπιάνα με σούπερ Μασιούλις και Λάσμε! Δεύτερη νίκη στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και αφήνοντας πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός πέρασε... αέρα από την Λουμπλιάνα επικρατώντας της Ολίμπια με 85-67. Οι «πράσινοι» είχαν καλή απόδοση σε άμυνα και επίθεση και έφτασαν εύκολα στην δεύτερη τους νίκη στην Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μασιούλις με 18 πόντους, ενώ ακολούθησε ο εξαιρετικός Λάσμε με 13 πόντους, 5/5 δίποντα, 3/3 βολές και οκτώ ριμπάουντ.

Έβαλε, αλλά έφαγε κιόλας...

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπρά πήρε... κεφάλι στο σκορ. Αρχικά προηγήθηκε 7-3 και μετά 14-7 με τον Ματσιούλις στο πρώτο πεντάλεπτο να έχει πετύχει ήδη επτά πόντους! Ο Πέιτζ μείωσε με τρίποντο για τους γηπεδούχους στον πόντο, ωστόσο μετά το τάιμ του Αργύρη Πεδούλακη και την είσοδο στο παρκέ του Σοφοκολή Σχορτσανίτη, οι «πράσινοι» πάτησαν πάλι γκάζι και έφτασαν στο 19-15 με τρίποντο του Διαμαντίδη. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 23-19, με τους Πάνκο και Ματσιούλις να έχουν από επτά πόντους. Ο ΠΑΟ ήταν καλός επιθετικά, ωστόσο στην άμυνα δεχόταν πολύ εύκολα καλάθια.

Με 50αρα στο ημίχρονο!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπιασε υψηλή απόδοση και παρά το γεγονός πως είχε στον πάγκο για αρκετή ώρα τους Διαμαντίδη και Σχορτσιανίτη, δεν δυσκολεύτηκε να αυξήσει την διαφορά. Μάλιστα, οι «πράσινοι» βελτίωσαν και την άμυνα τους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να σκοράρουν μόνο με δύσκολες προσπάθειες. Επιθετικά οι «πράσινοι» είχαν πάρει φωτιά και με τον Λάσμε να παίζει εξαιρετικά και πολύ έξυπνα, έφτασαν πρώτα στο 31-24 και μετά στο 37-29 στο 17' από υπέροχο ανάποδο λέι άπ του Ούκιτς. Το «τριφύλλι» πάντως κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με πενηντάρα, καθώς είχε ένα έμμεσο τρίποντο από τον Ματσιούλις και δύο τρίποντα από τους Ούκιτς και Γιαννόπουλο, που διαμόρφωσαν το 50-38! Πρώτος σκόρερ στο ημίχρονο ήταν ο Ματσιούλις με 12 πόντους, ενώ ακολουθούσαν ο Ούκιτς με εννιά και ο Πάνκο με επτά. Ωστόσο, μεγάλο πλήγμα ήταν τα τρία φάουλ του «Σόφο».

Άνετα και απλά... στο +19!

Κυρίαρχος και καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού σε άμυνα και επίθεση στην τρίτη περίοδο ήταν ο Λάσμε, ο οποίος όχι μόνο ευστόχησε σε 2 βολές (ποιος δεν θυμάται την αστοχία του με τον Ολυμπιακό), αλλά είχε και δύο φοβερά κοψίματα πάνω στους Πρέπελιτς και Πέιτζ. Οι «πράσινοι» χωρίς να... βγάζουν φωτιές στην επίθεση, έφτασαν στο 25' να προηγούνται με 56-44 και στο 27' με 61-47 από φόλοου του Πάνκο. Οι Σλοβένοι έδειχναν πλέον να τα έχουν παρατήσει, ενώ ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Ματσιούλις και ένα δίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Ούκιτς, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +19, 69-50.

Ξεκούραστα στη νίκη...

Στην τελευταία περίοδο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν την διαφορά και τις αλλαγές του Πεδουλάκη που ξεκούρασε τους Σχορτσιανίτη και Διαμανίδη, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την επαφή με το καλάθι. Μάλιστα, στο 35' μετά από τρίποντο του Γιαννόπουλου και «γκολ-φάουλ» του Λάσμε, ο ΠΑΟ έφτασε στο 78-59! Στα τελευταία λεπτά ακολούθησε ένας διαγωνισμός λαθών και από τις δύο ομάδες και το τελικό σκορ ήταν 85-67 υπέρ του «τριφυλλιού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags